Enyhe, napos hétkezdet fronthatás nélkül

Csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, csapadék nem lesz. Az északi, északnyugati szél legfeljebb néhol élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között várható.

Fronthatással ugyan nem kell számolni, a magasban ismét meleg levegő érkezik fölénk, így az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

napsutes_tavasz

A hét közepén továbbra is erős marad a pollenterhelés. A ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja leginkább magas-közepes, helyenként elérheti a nagyon magas szintet is. A nyár virágporának mennyisége leginkább a közepes-magas, a kőrisé a közepes tartományban alakulhat. Elindult a zöld juhar pollenszórása – koncentrációja elérheti a tüneteket okozó szintet is. A fűz és a szil virágporának koncentrációja az alacsony-közepes tartományban alakulhat. Csökkenőben van az éger és a mogyoró pollenszórása – leginkább alacsony szintet érhet el. A kültéri allergén gombák spóraszáma az esőzések után emelkedhet – a közepes-magas szintet is elérheti.

Forrás: met.hu