Meleg levegő érkezik északnyugat felől

Alapvetően napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Főként az ország északkeleti, illetve délnyugati megyéiben lesz több a felhő, ezeken a területeken helyenként zápor, zivatar kialakulhat.

Az élénk északnyugati szelet időnként erős, az Észak-Dunántúlon és a főváros környékén olykor viharos közeli lökések kísérik, de zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között valószínű, de kisebb körzetekben 10, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között várható.

Légköri front továbbra nem éri el a Kárpát-medencét. Folytatódik a meleg nyári idő, általában több órás napsütéssel, sok helyütt erős ultraibolya sugárzással. A maximum-hőmérséklet sokfelé eléri, illetve meghaladhatja a 30 fokot, a melegben igyunk sok folyadékot, lehetőleg vizet, ásványvizet vagy teát!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék virágpora jellemzően magas koncentrációban lehet jelen. A pázsitfűfélék pollen koncentrációja várhatóan alacsony, helyenként elérheti a közepes szintet. Az útifű virágporának mennyisége többnyire az alacsony-közepes tartományban alakul. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenkoncentrációja továbbra is várhatóan alacsony marad. Lokálisan megjelent a levegőben a parlagfű virágpora. A parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu