Sok napsütés frontmentes idővel

Napos idő várható gomolyfelhőkkel. Az Északi-középhegység térségében, Szabolcsban és a nyugati határ közelében erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, arrafelé zápor, esetleg zivatar is kialakulhat.

Az északnyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik, zivatarban átmenetileg viharossá is fokozódhat. Az ország délnyugati harmadában lesz leggyengébb a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A déli, kora délutáni órákban sok helyütt erős lesz az ultraibolya sugárzás. Használjunk fényvédőkrémeket, de hasznos kellék lehet a napszemüveg és a kalap is! Aki teheti húzódjon árnyékba!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja várhatóan alacsony, helyenként elérheti a közepes szintet. Az útifű virágpora leginkább alacsony, esetenként közepes koncentrációban lehet jelen. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja továbbra is várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.