Napsütés helyenként zivatarral

Alapvetően gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Az ország északkeleti, keleti, illetve nyugati, délnyugati harmadában lehet időnként több a felhő, és ezeken a területeken helyenként zápor, zivatar is várható.

Az északnyugati szél napközben élénk lesz, szélerősödésre zivatarok környezetében és néhol a középső tájakon számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű, északkeleten és a nyugati határnál lehet a hűvösebb.

Légköri front továbbra nem éri el a Kárpát-medencét. Folytatódik a meleg nyári idő, általában sok napsütéssel, erős ultraibolya sugárzással. Az Alföld nagy részén kánikula várható, a melegben igyunk sok folyadékot, lehetőleg vizet, ásványvizet vagy teát!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja várhatóan alacsony, helyenként elérheti a közepes szintet. Az útifű virágpora leginkább alacsony, esetenként közepes koncentrációban lehet jelen. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja továbbra is várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu