Folytatódik a napos, gomolyfelhős idő

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, északkeleten elszórtan, délnyugaton, nyugaton néhol fordulhat elő zápor, zivatar, az ország nagyobb részén csapadék nem valószínű.

Az északnyugati, északi szél napközben megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Légköri front egyelőre nem éri el a Kárpát-medencét. Folytatódik a meleg nyári idő, általában sok napsütéssel, így erős ultraibolya sugárzással. Az Alföld nagy részén kánikula várható, a melegben igyunk sok folyadékot, lehetőleg vizet, ásványvizet vagy teát!

nyári meleg

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja várhatóan alacsony, helyenként elérheti a közepes szintet. Az útifű virágpora leginkább alacsony, esetenként közepes koncentrációban lehet jelen. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja továbbra is várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu