DIY Vázák házilag

Itt a tavasz, a virágok meg elárasztják, elárasztanák a lakásod. Sokszor azonban pont a legfontosabb kellék, a váza hiányzik a lakásokból. Segítünk.

Te magad is készíthetsz különféle tartóedényekből vázákat. Itt vannak mindjárt a nagyobb,  használaton kívüli, megkopott vizespoharak. Ugye ismerős a helyzet?

Üveg- vagy akrilfestékkel pingáld le a pohár felületét. Mintákat is festhetsz rá, a lehetőségek tárháza végtelen. Száradás után töltsd meg vízzel és helyezd bele a virágot.

A konzervdobozokat sem kell kidobnod: festékspray-vel fújd le a felületet, majd fess rá mintákat vagy univerzális ragasztóval ragassz rá gyöngyöket, figurákat. Ennél szebb vázája senkinek sem lesz. Ha nem vagy a megszokott formák híve, akkor festés előtt hajlítsd meg, nemes egyszerűséggel lépj rá a konzervdobozra. Így is mutatós lesz!

konzervdoboz

A kopott, agyagból készült virágkaspóktól sem kell megszabadulnod: festékkel vagy festékspray-vel fújd át a felületet, majd száradás után lakkozd le. Ebből is mutatós kis darab keletkezik az újrahasznosítás jegyében.

Ha egy-egy szál virágnak nem találsz megfelelő vázát, a klasszikus ásványvizes-üveg is megteszi. A címkéjét előtte áztasd le, majd langyos, mosószeres vízben mosd le az üveget. Ha szereted a pepecs munkát, akkor hobbiboltban találsz vékonyabb sodort kötelet és univerzális ragasztót.

Ragasztóval kend be az üveget, majd a kötelet csavard rá az üvegtestre. Közbe győződj meg róla, hogy megfelelően odaragadt a kötél.
A régi, megunt vázáiddal is fenti praktikák egyikével bánhatsz el, a virágaidnak pedig elegendő helyük lesz a szemet gyönyörködtethetéshez.

Forrás: