Díszíts az ősz terméseivel! – Mutatós őszi dekorációk otthonra

Amikor sárgulni kezdenek a fák és beköszönt az első csípős reggel, még a kevésbé kreatívak is szívesen díszítik otthonukat, szobájukat őszi dekorációval.

Mi mindent készíthetünk a levelekből, termésekből?

Az ősz gyönyörű évszak – valósággal dekorálásra csábít! A levelek árnyalatai, a lepotyogott gesztenyék, makkok, bogyós növények arra késztetnek, hogy a természet szépségeit otthon is csodálhassuk.

Készítsünk hát őszi dekorációt a rendelkezésre álló termésekből, levelekből, gallyakból! Íme néhány ötlet, mihez használhatjuk fel őket.

1. Köszöntő az ajtóra: régi tálcát vagy fatáblát őszi termésekkel körbefogva/fonva nagyon mutatós, hívogató ajtódíszt készíthetünk. Különösen hatásos, ha palatábla belsőt használunk, amelyre fehér krétával írni tudunk. A sárga levelek, bogyók és gallyak tökéletes keretbe foglalják. A tálcát legjobb rusztikus, kopott hatásúvá tenni ehhez a szép őszi dekorációhoz.

2. Aranyos fali dísz: gyűjtsünk össze 15-20 szép, különböző árnyalatú falevelet. Kössünk a végükre áttetsző zsineget, majd rögzítsük egy hosszabb ághoz őket. Az ágat függesszük fel a falra – már kész is a csalogató őszi dekoráció!

3. Faleveles párnahuzat: igazi szezonális otthoni kiegészítőt készíthetünk falevelek, sima fehér párnahuzat és hobbifesték segítségével! Fessük be ecsettel a választott falevelet, majd nyomjuk rá óvatosan a párnahuzatra (természetesen ne a párnán, hanem kiterítve az asztalon).  Száradást követően már használható is.

4. Háttérfal levelekkel: ha igazán impozáns őszi dekorációt szeretnénk, ne aprózzuk el. Szerezzünk be egy sötétebb színű fatáblát, majd gyűjtsünk be egy rakás juharfa levelet, különböző árnyalatokban. Rajzoljunk krétával a fatáblára egy méretes juharlevelet, majd „rakjuk ki” a levelekből, mint az óvodában, mutatósan elosztva a színeket. Az aljára ragasszunk egy vékony ágacskát szárnak. Ez az őszi dekoráció tökéletesen fest a komódra támasztva is, előtérben egy kosár tökkel.

5. Egyszerű falevél dekor: ha gyorsan elkészíthető, mégis mutatós dekorációt szeretnénk a falra, gyűjtsünk be különböző faleveleket, más-más árnyalatban, majd ragasszuk őket egy-egy A4-es fehér lapra. Már csak rögzítenünk kell őket a falra, egymás után, illetve egymás alá. Egyszerű és nagyszerű.

6. Leveles mécsestartó: mi sem egyszerűbb, mint ezen rendkívül hangulatos gyertyatartók elkészítése! Tetszőleges formájú befőttesüvegre, levelekre, esetleg egy zsinegre lesz szükségünk hozzá. A gondosan kiválasztott 3-4 levelet hobbiragasztóval simítsuk rá a megtisztított, száraz üveg szélére, majd hagyjuk megszáradni. Az üveg nyakára köthetünk egy zsineget, ha szebbnek találjuk úgy a kész művet. Máris belerakhatjuk a mécsest.

7.Girland falevelekből: érdekes őszi dekorációt készíthetünk a különféle színű, alakú falevelekkel akkor is, ha újságból kivágott lapokra ragasztjuk őket, majd a lapokat felfűzzük egy zsinegre és a kész girland két végét felakasztjuk a lakás egy tetszőleges pontjára.

8. Csillogó levelek: hobbifesték segítségével, ecsettel fessük be a választott faleveleket – arany, ezüst, bronz színekre. Ezután fúrjunk apró lyukat a levelek felső részébe és sötétbarna, vékony szalaggal függesszük fel őket a lakás tetszőleges pontján.

9. Faleveles tál: az ügyesebbek hobbiragasztó segítségével falevelekkel boríthatnak be egy egyszerű fatálat. Csak arra kell ügyelni, hogy a levelek vége kissé hosszabb legyen, mint a tál széle, a mutatós hatás kedvéért.

10. Levelek keretben: egyszerű, mégis látványos őszi dekorációt kapunk, ha befestett faleveleket ragasztunk egy-egy sima, akár rajzlap alapra, majd pedig képkeretbe illesztjük a „művet”. Ügyeljünk persze arra, hogy a keret színéhez illeszkedjenek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php