Derült, száraz, többnyire szélcsendes idő várható

 A hőmérséklet késő este 18 és 25 fok között alakul.

Derült száraz időnk lesz ma, időjárási front nem lesz felettünk

A légkörben zajló melegedés hatására az erre fokozottan érzékenyeknél gyenge melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek. Náluk a fejfájás, ingerlékenység, álmatlanság hátterében légköri okok is lehetnek.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Ma országszerte gomolyfelhős, napos idő várható, majd a derült éjjelt követően holnap ismét sok napsütésre van kilátás. Csütörtök délután azonban a gomolyfelhők mellett fátyolfelhők is megjelennek az égen. Ma és holnap délután, este csekély valószínűséggel az Alpokalja térségébe egy-egy zápor, esetleg zivatar besodródhat nyugat felől. A légmozgás jellemzően gyenge vagy mérsékelt marad, de holnap a Dunántúlon megélénkül, a Fertő környékén meg is erősödik időnként a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 29 és 33 fok között várható.

nyár, nyaralás, napozás, tenger

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Vasárnapig fokozatos melegedésre, elszórtan helyi záporokra van kilátás, majd a vasárnap átvonuló hidegfront mentén több helyen lehet csapadék. A hét elején újból a napsütés lesz túlsúlyban.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) legfeljebb az ország területének 40%-án lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 16, 22 fokról az időszak végére 12, 17 fok közé süllyed. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 30, 35 fokig emelkedik, majd hétfőre 24, 28 fok közé csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. június 28. 21,5 °C +0,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 39,5 °C (1935) legalacsonyabb hőmérséklet: 6,0 °C (1958)

Forrás: met.hu