Csináld magad! A tátika-lámpa

Bizonyára te is készítettél már gyermekkorodban papírból hajtogatott tátikát. Az ötletet továbbgondolva egy DIY-blogger egyedi lámpabúrát készített.

Hogy hogyan készül a hajtogatott tátika?

Szükséged lesz egy erősebb négyszögletű lapra. A lap négy sarkát behajtod középre, majd megfordítod a lapot és a négy sarkot szintén bahajtod. Ezt követően kapsz négy csücsköt, amelyeket összenyomsz, kihúzod a fülecskéket és készen is van a tátika. A tátika-lámpához pedig több tíz darabra lesz szükséged, így érdemes már most elkezdened a gyakorlást.

lámpa

Arra figyelj, hogy egyforma méretű négyszögeltű lapokat hasznájl annak érdekében, hogy egyforma tátikák készüljenek. Amint készen vagy, akkor fogj egy vászon vagy egyéb textíliából készült lámpabúrát, egy univerzális ragasztót (a textilragasztó is megteszi).

lámpa

A tátikákat – amint azt a képen is láthatod -, úgy kell felragasztanod, hogy a csücskök felül legyenek. A tátika alját kend be (ne túls sok) ragasztóval, óvatosan nyomd a vászon felületre. A túl sok ragasztó eláztathatj a papírt, de át is üthet a textílen, ami nem egy szívderítő látvány.

lámpa

A papírcsodákat egymás mellé helyezd úgy, hogy ne legyen rés közöttük. Akár álló, akár függőlámpán használod, a végeredmény lenyűgöző. Háloszobában, nappaliban tudjuk a leginkább elképzelni, sejtelmes, fehér fényt áraszt a tátika DIY- lámpa. Így lesz a gyermekkor egyik kedvelt tevékenységéből felnőtt-játék.

lámpa

Jó hajtogatást!

Forrás: