Csemer Boggie: „Attól, hogy baba van a háznál még nem kell lábujjhegyen járni!”

Az első gyerekkel mindig nehezebb… Kezdetben számtalan olyan helyzet adódhat, ami váratlanul éri az újdonsült anyukát – ez Csemer Boggie-éknál sem volt másképp. A csinos énekesnő kislánya Lenke, azonban már elmúlt 3 hónapos, és Boggie elmondása szerint mostanra minden a helyére került. Már magabiztos anyuka, aki érzi mire van szüksége gyermekének, és nem aggodalmaskodik mindenen.

Az újszülött érkezésekor gyakran akkora a sürgés-forgás, hogy a szülők már arra sem emlékeznek, milyen volt az élet a kicsi előtt. Mindent a picihez igazítanak, amit csak tudnak megtesznek, hogy a babával minden a legnagyobb rendben legyen. Nem érdemes azonban túlságosan rágörcsölni a baba körüli teendőkre sem. Kislánya születése után Csemer Boggie-ban is számtalan kérdés kavargott. A kezdeti bizonytalanságokon túllendülve ma már férjével együtt belátják, a pici érdekében is érdemes sokkal lazábban venni a dolgokat, mert ahogy ők viselkednek, az rá is hatással van. Boggie szerint ennek köszönhető az is, hogy Lenke még az olyan helyzetekben is teljesen nyugodt marad, amikor egy számára ismeretlen környezetbe kerül, például zenekari próbára vagy orvosi vizsgálatra viszi el őt.

„Mondhat bárki bármit, az első pár hét kőkemény, ráadásul egyik kisbabára sincs tuti recept. Arról nem is beszélve, hogy ahhoz is idő kell, amíg az ember magához tér a szülés után. Először azt sem tudod hova nyúlj, stresszelsz mindenen, de ha ezeket el tudod engedni, minden helyreáll” – kezdte Csemer Boggie. – „A férjemmel elhatároztuk, attól, hogy baba van a háznál még nem kell lábujjhegyen járnunk, és pont emiatt Lenke nem is rezzen össze még akkor sem, ha egy kicsit zajosabbak vagyunk vagy idegen helyre megyünk. Valószínűleg ezért viselkedett olyan természetesen legutóbb a Czeizel Intézetben végzett ultrahangvizsgálaton is, amikor a csípőjét, hasát és a koponyáját vizsgálták meg. Ugyanakkor nagyon tudatos vagyok a kislányommal kapcsolatban, mert egyfajta biztonsági faktorként az Intézet javaslatára levetettük a születésekor legyűjthető őssejtjeit, amelyeket a jövőben a Future Health Biobank tárol. Ne adj Isten, hogy szükségünk legyen rá, de ha mégis, nagyon megnyugtató, hogy a köldökzsinórvérből kinyert őssejtek számos betegség esetében nem csak lányunk, de akár a közeli családtagok vagy majd egy leendő testvér számára is segítségül lehetnek” – mondta el Boggie, akinekmostanra sikerült teljesen kiismernie Lenkét, és a kezdeti nehézségek után kiegyensúlyozottan telnek a mindennapjaik.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.