Álmatlanság ellen ektromos álommanóval

Egy új készülék segíthet a kóros álmatlanságban szenvedőkön, anélkül, hogy bármilyen gyógyszert, vagy vegyi anyagot juttatna a szervezetbe.

Egy multinacionális cég nemrég dobta piacra a Sleepwave nevű kütyüjét, amely nagy segítséget jelenthet az álmatlan embereknek. A készülék két kis tappanccsal kapcsolódik a fülünk mögötti koponyacsonthoz, az ún. processus mastoideushoz. Ezen keresztül apró elektromos impulzusokkal ingerli a belső fülben lévő egyensúlyozó érzékszervet, az úgynevezett vestibularis rendszert. A használó ennek következtében úgy érzi, mintha lassan ringatózna, így hamarabb tud álomba merülni.9332A berendezés az eddigi kutatások szerint a krónikus álmatlanságban szenvedők 67 százalékán tud segíteni. Az igazi áttörést az jelenti, hogy mivel semmilyen gyógyszert nem juttat a szervezetbe, ezért nincsenek mellékhatásai, és nem terheli a veséket és a májat.

A gép mindössze akkora, mint egy mp3 lejátszó, érzékeli, ha a páciens elaludt és ekkor kikapcsol. Jelenleg hazánkban még nem kapható, az ára az Egyesült Államokban 440 dollár, azaz körülbelül 95 ezer forint.

Forrás: