Új allergénmentes kozmetikai kezelés: a plazma fényterápia

Ma már egyre gyakoribbak a különböző bőrallergiák és nemcsak a mesterséges színezékek és adalékanyagok okozhatnak problémát, de sokan allergiásak a kozmetikumok és néhány kozmetikai kezelés egyéb összetevőire is.

Az érzékeny bőrűek számára jelenthet nagyszerű megoldást egy kozmetikai újdonság, a plazma fényterápia, mely egyaránt alkalmas a gyulladt bőr kezelésére, az érfalak erősítésére, a bőr regenerálására és a kollagéntermelés serkentésére.

Plazma fénysugár a gyógyászatban
Maga az eljárás nem újkeletű, az orvoslásban már évek óta eredményesen alkalmazzák a plazma sugarakat. Elsősorban sebészeti területen és a bőrgyógyászatban használják kedvező hatásait, de 6-8 hónapja kozmetikai célú felhasználásra is elérhető – magyarázza Peterman Krisztina kozmetikus, a problémás bőrűek kezelésére specializálódott Dermatica kozmetika szakembere. Gyógyászati célú felhasználása elsősorban erős fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt terjedt el, az így végzett kezelések nem okoznak hegesedést sem. Az évek alatt azonban számos egyéb kedvező tulajdonságaira is fény derült, melyek következtében kozmetikai célú felhasználása is kezdett elterjedni.

arcbőr

Mi a plazma fényterápia?
A szilárd-, folyékony- és gázállapotok mellett az anyagok negyedik halmazállapota a plazma, mely tulajdonképpen ionizált gáz. A plazma kisülés során keletkező mikro villámok hatására több mint 200 kémiai reakció is elindul a bőrben, így például a plazma sugár hatására elpusztulnak a károsodott sejtek és ezzel egy időben stimuláló hatású is, serkenti az egészséges sejtek létrejöttét. A géppel végzett kezelés során nitrogén-monoxid képződik, ez az emberi szervezetben egy kulcsmolekula, mely kedvezően hat az erek rugalmasságára, csökkenti az értágulatokat, ezen kívül baktérium- és vírusölő, gyulladáscsökkentő tulajdonságait is kihasználják a kezelések során.

Akné, rosacea, ekcéma ellen is hatásos
Az előbb felsorolt tulajdonságai miatt a plazma fényterápia több bőrproblémára is megoldást nyújthat – mondja Peterman Krisztina. A fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő tulajdonsága előnyös az aknés bőrre, de az ekcémás tüneteket is kedvezően befolyásolja. Az, hogy a kezelés a sejtek megújulását, az egészséges sejtek létrejöttét serkenti, stimulálja az új kollagénrostok képződését, minden bőrprobléma kezelése során pozitív, de egyúttal hatásos fegyver a bőröregedés ellen is. Az erek falának megerősítése, rugalmasságuk növelése pedig az értágulatokkal, arc kivörösödésével, gyulladásával is járó rosacea kezeléséhez nyújt lehetőséget.

fényterápia, allergia

Nem okoz allergiát
A problémás bőr gyakran érzékeny a kozmetikai készítmények különböző hatóanyagaira, a plazma fényterápia során azonban nem kell semmilyen mellékhatástól tartanunk, a kezelés ugyanis teljes mértékben allergénmentes, nem okoz allergiás reakciót, épp ellenkezőleg, a már meglévő allergiás tüneteket is képes csökkenteni. A fájdalommentes kezelést akár 24 óránként meg lehet ismételni annyira ártalmatlan, sőt előnyös hatású. Vannak azonban kontra indikációi: szívritmus szabályozó, a kezelt terület alatti fémimplantátum, várandósság és epilepszia esetén használata nem javasolt. Szoptatás időszaka alatt, vagy fogszabályozó viselése nem jelent akadályt, a kezelés ilyen esetekben elvégezhető.

Forrás: Dermatica


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.