A tehetősebbek olcsóbban kapnak hitelt!

Alaposan átalakult a lakáshitelek kínálata. A kölcsönök ára erősen szóródik, az ügyfeleket mindenütt jelentősen megkülönböztetik, előnyben a tehetősebbek és a bankhoz több szálon kapcsolódóak.

A kiemelt ajánlatok között az egész mezőnyben kizárólag az OTP-nél, a K&H-nál és az FHB-nál szerepel lakáshitel. A Citibank és az AXA egyáltalán nem kínál ingatlanhiteleket.

Az áprilistól érvényes, már kivétel nélkül irányadó mutatóhoz kötött kamatozású lakáscélú kölcsönök átlagos hiteldíja nem egészen 13,6 százalék, aminél 25 százalékkal olcsóbb, de 35 százalékkal drágább ajánlatok is vannak.

Megfizethető áron – de még mindig a lélektaninak tartott tíz százalékos hiteldíj felett – csak azok kaphatnak jelzáloghitelt, akik rendszeres havi jövedelmet tudnak felmutatni, ráadásul hajlandóak több szálon is kötődni a hitelt folyósító bankhoz – írja azenpenzem.hu.

Az Ersténél a felár 7,4 százalékpont, ha valakinek nem érkezik legalább a minimálbér összegének megfelelő havi jóváírás a banknál vezetett számlájára, s nincs havonta legalább két tranzakció is. Akik viszont teljesítik a feltételeket, mintegy 0,2 százalékponttal olcsóbban kaphatnak pénzt most, mint januárban. A szabad felhasználású jelzáloghitelnél a 8,4 százalékpontos felárral az Erste rekordot állított be.

pénzügy

Az MKB a normál lakáskölcsönnél alkalmaz majdnem ugyanekkora felárat. Azoknál azonban, akik megfelelnek az elvárt feltételeknek, a hiteldíj itt is alacsonyabb (0,25 százalékponttal) a korábbinál. A kamatnál akár a 1,5 százalékpontot is elérheti a kedvezmény.

A K&H-nál a kondíciós listában a magasabb felárat tüntetik fel, amiből munkabér-átutalás esetén 0,5 százalékpont kedvezményt adnak. A legjobb adósok így alig több, mint tíz százalékos hiteldíj mellett vehetnek fel lakáskölcsönt, amit most ráadásul akcióval kínál a bank.

Érdemes kiemelni az UniCredit SzuperKamat piaci forint jelzáloghitelét is a maga három évre fixált 10,75 százalékos kamatával. Feltételek azonban itt is akadnak: a hitelösszeg az ingatlan becsült értékének fele lehet (jobb arány azonban nem igazán érhető el másutt sem), az elvárt havi jövedelemnek pedig nettó 275 ezer forint felett kell lennie.

Az OTP Bank a kora tavaszra meghirdetett díjkedvezményes akciója mellett április 20-ig valamennyi újonnan befogadott lakás- és jelzálog típusú hitel kamatfelárát egységesen 0,75 százalékponttal csökkentette. A bankcsoport más termékét is igénybe vevő, illetve a bank szolgáltatásait aktívan használó ügyfeleket kamatkedvezménnyel jutalmazzák.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: