A hosszú házasság titka a külön hálószoba?

Érdekes divat van Amerikában. A szerelmesek, akik összeköltöznek, vagy házat vásárolnak, gyakorta két hálószobás házat építtetnek. Brad Pitt és Angelina Jolie is ezt a módszert választotta.

A szerelmes párokról azt gondolná az ember, hogy sülve-főve együtt vannak. Ez az állítás megbukni látszik azzal, hogy a szerelmesek külön szobába hajtják nyugovóra fejüket. Mint minden hóbort, ez is az USA-ból indult ki, mára azonban egyre többen igénylik az éjjeli privát szférát Európában is.

Már majden tíz évvel ezelőtt történt, hogy a New York Times egyik cikkében megjelent egy felmérés, ami belsőépítészeket szólaltatott meg, akik prognosztizálták, hogy Amerikában, 2015-ig a fiatal párok 60%-a vásárol és/vagy épített majd olyan közös otthont, amelyben két hálószoba lesz. És az előrejelzés be is vált.

Hiába a demokrácia és liberalizmus országa Amerika, a fiatalok sokszor még barátaik, családjuk előtt is titkolják a külön szoba tényét. Ennek oka, hogy még sokan mindig a szexet tartják egy kapcsolat alapkövének, s úgy gondolják, hogy ha külön szoba van, akkor ott már baj is van.

brad_pitt_angelina_jolie

Ebből az új hóbortból a sztárok sem maradnak ki. Brad Pitt és Angelina Jolie házában külön-külön hálószoba van, hogy az elfoglalt, és néha-néha ingerült színészházaspár teljes nyugalomban pihenje ki fáradalmait. Eme információt a nagyvilággal a sztárpár egyik volt testőre szivárogtatta ki.

Számtalan oka lehet a külön hálószobának. Bár szeretjük párunkat, mégis lehetnek zavaró szokásai. Ahogyan nekünk is. Előfordul, hogy az egyik fél szereti, ha le van húzva a redőny, míg a másik fél szeret elalvás előtt lámpafénynél olvasni. A férj horkol, a feleség pedig nem tud emiatt rendesen aludni. Ilyen esetekben érdemes kompromisszumot kötni, vagy tényleg külön hálószobába vonulni, de csak akkor, ha ez nem veszélyezteti kapcsolatukat.

Ugyanis rengeteg hátulütője lehet a dolognak. Ha külön szobába mész, de csak egy időre akkor jó esélyed van, hogy oda is szokj. Az elkényelmesedés esetlegesen elhidegüléshez vezethet. Arról már ne is beszéljünk, hogy milyen jó odabújni a másikhoz elalvás előtt, vagy betakargatni, ha éjjel lerúgja a takaróját. A reggeli spontán szexről már nem is beszélve.

Döntse el mindenki, mennyit és hogyan bír a kapcsolata, de tartsuk azt is szem előtt, hogy hogyan vélekedik a párunk a témáról.

Forrás: https://napidoktor.hu/