5 jegeskávé recept a forró napokra

Elviselhetetlen a hőség az irodában? Esélyed sincs egy teraszon süttetni a hasadat? Akkor készíts magadnak egy fantasztikus jegeskávét!

A vaníliás frappé nemcsak finom, de minden érzékedre hat. Lehetsz álmos, fáradt, ez a kávé garantáltan felráz. Készíts 80 centiliter eszpresszó kávét (ha tényleg ütős italt szeretnél), majd add hozzá egy vaníliarúd kikapart belsejét. Ezt helyettesítheted egy kávéskanál vaníliaaromával is. Ízlés szerint adj még hozzá fehér- vagy nádcukrot és hat darab jégkockát.

A kollegáid bizonyára örülnek majd, ha csokis jegeskávéval leped meg őket. Kell hozzá hat csészényi (két deci) jégkocka, négy csésze erős kávé, egy csésze csokilikőr, csészénként egy kávéskanál cukor (el is maradhat), egy csésze tej, tejszínhab, fahéj és csoki reszelék a díszítéshez.

A görög jegeskávé receptje ennél is egyszerűbb: egy személyre készítve kell egy teáskanál instant kávé, egy-két kiskanál cukor, víz és jég. A kávét két ujjnyi vízzel habosítsd fel, rakd bele a cukrot majd engedd fel langyos vízzel, végül rakd bele a jégkockákat.

kávé

A gyümölcsimádók is megnyalják a szájuk szélét a barackos jeges kávé hallatán: főzz egy deciliter eszpresszó kávét, adj hozzá egy egész csillagánizst, egy evőkanál barackszirupot, fél deci barackos joghurtot, jégkockákat, ízlés szerint tejhabot. Az ánizst öt percig áztasd a kávéban, majd vedd ki belőle. A többi hozzávalóval együtt egy shakerben rázd össze a kávét, majd öntsd egy magas pohárba, tégy tejhabot a tetejére. Reszelj fehér csokit rá!

A fagyis jegeskávé a kedvencünk: egy jó nagy adag (3-4 gombóc) vaníliafagyit rakj egy magas üvegpohárba, tölts rá másfél deci eszpresszót és nyomj egy nagy adag tejszínhabot a tetejére. Fahéjjal vagy kakaóporral díszítheted a tetejét.

A jeges kókuszos kávé banánnal minden bizonnyal azonnal magadhoz térít a hőségben. Két pohár mennyiséghez szükséged lesz 2 és fél deciliter eszpresszó kávéra, egy szeletelt banánra, egy-egy teáskanál barnacukorra, két-3 evőkanál kókusztejre és négy jégkockára. A pürésített banánra öntsd rá a kávét, add hozzá a cukrot, a kókusztejet és a jégkockákat. Alaposan keverd össze és lepd meg vele kedvesedet!

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: