15 tipp, amitől boldogabbnak érezzük magunkat -1.rész

Íme néhány hasznos és mindenképp megszívlelendő tanács, amelyek közül 1 legalább mindenképp segít abban, hogy a nap folyamán jobb legyen a kedvünk és boldogabbnak érezzük magunkat a problémáink és a bosszúságaink ellenére is. 

Tippek a boldogabb mindennapokért

Lóbáld!

Kutatások bizonyították, hogy ha séta közben lendítjük a karunkat, az pozitívan hat a kedélyállapotunkra is. Ha nem is ez hozza meg a nagy hangulati áttörést a nap folyamán, és nem érezzük magunkat feltétlenül boldognak tőle, azért mókás, és mindenképp segít jobb kedvre derülnünk.

boldogsaghoz-1

Emeld!

Szeretnél jobbkedvre derülni? Mosolyogj. De nem  “Keep smiling” módra. Húzd fel a szájad sarkát mindkét oldalon. Régóta bizonyított tény, hogy a mosolygás beindítja az agyban a pozitív hatású kémiai folyamatokat.

boldogsaghoz-2

Tedd meg másokért!

Találjuk meg a módját, hogy vehetünk részt valamilyen közösségi életben, vagy segíthetünk egy barátunknak ismerősünknek, akinek szüksége van ránk. Ezzel segítünk magunkon is. Mert minden jócselekedet javítja a mentális egészségünket és ezáltal  jólétet eredményez, vagyis  Win-win helyzetet teremt.

boldogsaghoz-3

Tedd meg magadért!
Jó érzés, a szabadidőnket olyan emberekkel tölteni, akik törődnek velünk. Tehát fontos, hogy nyitottak legyünk az új kapcsolatokra, függetlenül attól, hogy az irodában, tornateremben, templomban, vagy a parkban  ismerkedünk meg valakivel. Természetesen ugyanolyan fontos, hogy fenntartsuk és ápoljuk azokat a bizonyos “régen köttetett”, akár élethosszig tartó kapcsolatainkat is. Tanulmányok azt mutatják, hogy minél több barátod van, annál boldogabb vagy.

boldogsaghoz-4

Számolj!

Írjunk le mindent, ami jó az életünkben. Ha vesszük a fáradságot, hogy a dolgok  jó oldalát nézzük, és megtaláljuk minden napban azt, ami jó volt, az segít hogy a nehezebb időkben is pozitívak maradjunk.

Izzadj!

Tény, hogy már mindössze 5 percnyi testmozgás is kiváló eredményt hoz, ha jobb kedélyállapotba szeretnénk hozni magunkat. A rendszeres testmozgás pedig egyértelműen segít a súlyosabb állapotok, például a depresszió kivédésében.

boldogsaghoz-6

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.