2012. december 27. – Bomba robbant!

Klein Dávid és társai elindultak a 2013-as Téli Nanga Parbat Expedícióra! Dávid beszámolóját olvashatjátok Iszlámábádból, ahol hegymászó felszerelésekre alkudoztak.

Kb. délelőtt 11-kor ébredtünk. Mr. Sher Baz – Mr. Porik irodavezetője – értünk jött és elvittek minket egy Iszlámábád egy hangulatos negyedébe, ahol a Jasmine Tours irodája található.

Egy kimerítő, de nagyon hatékony egy órás beszélgetés után kész volt a tervünk. Találkoztunk a szakácsunkkal – jó fej figura, de a nevét még nem tudtam megjegyezni – és visszataxiztunk a Kathmanduból ide szállíttatott óriási hordónkkal.

dec_27_ian_overton

Később elmentünk egy hegymászó boltba (ahol kötélre, gázra alkudoztunk, de ma még nem vettük meg őket), majd hosszasan nyomoztunk a Turkish Airlines irodája után. Végül a szállodánktól nem messze alaposan megvacsoráztunk.

A szobám most pont úgy néz ki, mint ahol gránát robbant: elektromos kábelek, kötelek, gyógyszerek szanaszéjjel.

Kriszta – aki az alaptáborig kísér majd el minket – ma éjszaka, a csomagjaink valószínűleg holnap éjszaka érkeznek meg. Ha tippelnem kéne, azt mondanám, vasárnap reggel indulunk el Chilas falu felé, ami azt jelenti, hogy hétfőn vagy kedden akár már az alaptáborunkban lehetünk.

Forrás: