Magány helyett gyermekvállalás

Ha egyedül vagy, a boldogság kulcsa a kisbaba? Bár páratlan érzés, ha gyermekünk születik, a magányt nem fogja orvosolni. Vagy mégis?

Könnyen megfordul a hosszantartó párkeresés időszakában, a számos egyedül eltöltött éjszaka után egy nő agyában, hogy tulajdonképpen nincs mire várnia. Nem feltétlenül van szüksége apára. Ma már számos lehetőség közül választhat, ha gyermeket szeretne vállalni. Vajon rendjén van ez így?

Magányos okok

Komoly problémával állunk szemben, ugyanis a magány nem megfelelő indok arra, hogy életet adjunk gyermekünknek. Egy kisbabának születése első pillanatától kezdve szeretetre és törődésre van szüksége. A legmegfelelőbb számára a nyugodt, kellemes légkör és a szerető otthon melege. Ennek pedig nem tud eleget tenni egy magánytól elkeseredett, szeretetéhségben szenvedő nő.

Egyedül nem megy

Azok a hölgyek, akiket gyötör a magány, még kevésbé fogják tudni kezelni a felmerülő gondokat. Hiszen a csöppséggel nem csak öröm érkezik, hanem számos nehézség, melyeket egyedül sokkal nehezebb kezelni. A fáradtságtól kimerülve egy síró csecsemővel a karunkon könnyen ledöntheti a depresszió a kismamát a lábáról.

Látszólagos hiánypótlás

Tévedés azt hinni, hogy egy kisbaba pótolja azt a hiányérzetet, melyet a sikertelen pártalálás miatt érzünk. Ezzel csak megnehezítik saját helyzetüket az elkeseredett nők. Elég csak abba belegondolni, hogy sem gömbölyödő pocakkal, sem egy tipegő gyerkőccel nem lesz könnyebb megtalálni életünk szerelmét. Ráadásul az anyában dúló belső folyamatok hatással lesznek a felnövő gyermek lelki egészségére is.

baba134

Ami jó a mamának, az jó a babának?

Ebben az esetben nem. Valószínűleg egy rövid időszakara elterelődik a figyelmük magányos sorsukról, miközben szeretetüket teljes egészében kisbabájukra irányíthatják. Ám ennek hosszútávon mutatkozik meg a hatása. A túlzásba vitt pátyolgatás és babusgatás következtében gyermekünk nehezen fog megbirkózni a rá váró nehézségekkel. A bölcsödébe vagy óvodába íratást követően, a legtöbb hasonló helyzetben felnövő gyermek nem tudja feldolgozni a hirtelen csökkenő figyelem.

Gyakran előfordul, hogy bezárkóznak. Hiányolni fogják az anyai törődést, emiatt bátortalanokká válnak, és könnyen elsírják magukat. A folyton pityergő gyerkőcöket pedig gyakran csúfolják a többiek. Ennek eredménye, hogy továbbra is az anyuka mellett akar maradni és minden reggel tiltakozva indul az oviba.

Egyszer minden gyermek felnő. Az anyukák, akik eddig a szeretetéhségüket a gyermekükkel orvosolták, nehezen fogják tolerálni, hogy a serdülő kor felé közeledve egyre jobban távolodik el tőlük az ő szemük fénye. Pedig ez a folyamat természetes velejárója a felnőtté válásnak.

Az igazi orvosság

Ha azért vállalunk gyereket, mert törődésre van szükségünk és arra, hogy viszont szeressenek, talán megfelelőbb választás lenne egy édes házi kedvencet vennünk az egyik kisállat kereskedésben. Biztosak lehetünk abban, hogy a kiskutya örömmel fogja viszonozni a törődést és rendkívül hálás lesz érte.

Emellett pedig nem elhanyagolható érv, hogy egy kutya mindig hűséges lesz hozzánk, tehát a szerelmi bánaton átesett, magányos nőknek igazán megfelelő társ. A többit pedig majd hozza az élet.

Forrás: