Ez az egyetlen hivatalosan is hiteles várandós applikáció hazánkban

Óriási dolog történt az Anyafalva kismama alkalmazás háztáján! A Hiteles Egészség-kommunikációért Egyesület (https://e-kommando.hu/) által létrehozott objektív szempontrendszer alapján, átvilágította applikációnkat, melynek eredményeképpen 2022-ben Hiteles Egészségügyi Weboldalnak minősítették az Anyafalva Applikációt és tartalmait.

Ezzel az egyetlen hivatalosan is hiteles várandós applikáció Magyarországon.

Nem csoda, hogy pár hónap alatt több, mint 10.000 kismama vette használatba az eddigi leghitelesebb, legszerteágazóbb információkat tartalmazó magyar kismama webapplikációt, az Anyafalva.hu alkalmazását.

Talán elmondhatjuk, hogy a történelem során a mostani kor embere az, aki a legtudatosabban készül életének legnagyobb eseményeire. Ezek közül az egyik legfontosabb a családalapítás. Mi, nők, már a baba tervezésekor megfelelő vitaminokat szedünk, tornával készítjük fel magunkat a 9 hónap fizikai igénybevételére és a szülésre, illetve igyekszünk minél több információt összeszedni, hogy mire a kezünkben tartjuk a legdrágább kincsünket, ne érezzük teljesen elveszve magunkat.

Persze a ránk ömlő információtengerből nem egyszerű kimazsolázni azt, amelyik valóban hasznos és hiteles is. A piacon rengeteg kismama-applikációval találkozhatunk, magyarral már alig. A legtöbbet letöltve azzal szembesülhetünk, hogy egyik-másik leghasznosabbnak beállított funkciója, hogy megmondja, az adott héten éppen fánk vagy kiskutya méretű a baba a mama hasában. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb külföldi ajánlásokkal dolgozik, a magyar nőknek viszont hazai protokollok és hazai ajánlások segítenek. Tekintve, hogy webalapú alkalmazásról van szó, sokaknak extra jó hír, hogy nem foglal helyet a felhasználó készülékén.

Az ötletgazda – akit a saját 2020-as várandósága ihletett – fő célja, hogy az alkalmazás széleskörű használatával minél kevesebbszer hangzzon el, hogy „Bárcsak a szülés előtt tudtam volna!” 

Épp ezért a hazai fejlesztésű Anyafalva.hu webapplikáció – tehát mind Android, mind iOS rendszerű mobilkészülékre egyazon helyről letölthető, alkalmazásként működő webfelület – küldetése, hogy a várandósok minden hasznos és fontos információt egy helyen kaphassanak meg. Letöltés és még több információ itt: www.anyafalva.hu

Az alkalmazás Kisokosában található tartalmakat nem pusztán lektorálta például egy védőnő vagy nőgyógyász, hanem több, mint neves 30 szakember maga dolgozta kis a szakcikkeket. Több szülésznő, védő és az adott szakanyaghoz szükséges dietetikus, pénzügyi szakértő vagy éppen gyógytornászon át a pszichológusig segítette a lehető leghitelesebb és legnaprakészebb ajánlásokat, támogatásokat nyújtani. A kisokos minden témát körbe jár, ami a várandóság alatt felmerülhet, még a legtöbb hazai kórház tájékoztató és beleegyező nyilatkozata is letölthető belőle.

Az app megalkotója számára nagyon fontos volt, hogy ne pusztán felületesen érintsék az adott témákat, hanem részletesen körbejárva, anyabarát módon közelítsék meg azokat, mindeközben pedig a lehető legtöbb új információt nyújtsák a felhasználóknak. Ez persze nem száraz, tankönyvi szövegeket jelent, hiszen a boldog babaváráshoz a játékosság is éppúgy hozzátartozik: ebből is megtudhatjuk, hogy a várandósság adott hetében épp melyik gyümölcs méreteihez hasonló méretű a kisbabánk, illetve hogy milyen fontos fejlődési mérföldköveken megy keresztül . Ahhoz pedig, hogy az Anyafalva.hu webapplikáció hamarosan a kismamák egyik kedvence legyen hozzájárul a dekoratív, egyedi dizájn is.

Mindezek mellett külön érdemes megemlíteni az app egyik legerősebb elemét, például a “Leletértelmezőt”. Ez nemcsak abban segít, hogy – amíg a megfelelő szakemberhez eljutunk – megérthessük, amit egy-egy kivizsgálás után a papíron látunk, hanem lelettárolóként is funkcionál: feltölthetjük a várandósság során kapott vizsgálati eredményeket, így biztosan mindig kéznél lesznek, ha szükségünk volna rájuk. A “Naptárban” pedig nem csupán a következő vizsgálatok időpontját rögzíthetjük, hanem arra is van lehetőség, hogy feljegyezzük, miket szeretnénk majd kérdezni az adott orvostól vagy tanácsadótól.

Miben segít még a várandósoknak az Anyafalva.hu webapplikáció? Sokan a baba születése után döbbennek rá, hogy bizonyos babaápolási dolgokkal is milyen jó lett volna már korábban tisztában lenni; például sokkal könnyebben ment volna a szoptatás, nyugodtabbak lettek volna a kórházban töltött napok vagy az a bizonyos negyedik trimeszter. Ennek érdekében az app “Kisokosában” rengeteg olyan témát dolgoznak fel, amelyek már a baba megszületése utáni időszakra fókuszálnak.

A széleskörű szakmai segítségen túl a kismamák különböző kedvezményes kuponokat is találnak az appban, hogy a babavárás borsos anyagi terhei is kicsit könnyebbé váljanak.

Ahogy az a fentiekből jól látszik, az alkalmazás abszolút komplex támogatást nyújt a várandósok számára a legszebb időszakban. Letöltés és még több információ itt: www.anyafalva.hu

 Legfőbb funkciók:

  • Fejlődéskövetés hétről hétre
  • Extra széleskörű várandós kisokos – szakértői írásokkal
  • Pipálható, egyénire szabható kelengyelista
  • Leletértelmező és lelettároló
  • Tények és tévhitek
  • Akciós kuponok
  • Egyedi naptár funkciók
  • Személyre szabott galéria

Olvasd el ezt is!

Terhesség – Top 5 gyógynövény a stressz enyhítésére

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.