Profi tippek, hogy könnyebben vegyük az óraátállítást!

Mára virradóra volt a tavaszi óraátállítás: hajnali 2-kor 3-ra állítottuk át az órát. Így egy órával kevesebbet aludhattunk, cserébe később sötétedik. Ha könnyítenél a fárasztó hatásain, fogadd meg ezeket a tanácsokat!

 

Foto:123rf.com

Mindenki a napra tör

Reggeli ébredésedkor állj ki egy időre a nyitott ablakba vagy menj ki a kertbe. A napsütés segít a testednek az ébredéshez szükséges hormonok gyorsabb termelésében. Hamarabb be is fog állni a normális cirkadián ritmusod. Ha így kezded a reggeleidet, könnyebb lesz átvészelni az óraátállítást!

Foto:pixabay.com

Evés-ivás-alvás?

Ne fogyassz koffeint este hat után, és lefekvés előtt 2-3 órával vacsorázz! Így a tested lefekvés után nem az emésztéssel fog foglalkozni, az alvásod pedig sokkal kellemesebbé válik.

Jó alvás, egyenlő jó memória

A délutáni szunya rossz, értem?

Bármennyire is csábító a délutáni alvás, ha akkor alszol egyet, este nem leszel időben álmos és még éjfélkor is ébren leszel! Egy maximum húsz perces szundi azért belefér. Ha lefekvés előtt fél órával kikapcsolod a gépet – telót és helyette relaxáló gyakorlatokat csinálsz, az is segít álmot csalni a szemedbe.

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.