Milyen a világ legjobban fizetett hírességeinek alvási szokása?

Az alvás minden ember napirendjének elengedhetetlen része, és talán még fontosabb szokás a hírességek számára, akik egész nap dolgoznak, jól kell kinézniük a sok képernyős szereplésükön, gondoskodniuk kell a családjukról, és mindezek tetejébe még energikusnak is kell lenniük, hogy a rajongóik boldogok legyenek.

Ezért az unfoldtoday  megvizsgálta a világ 100 legjobban fizetett hírességét, hogy kiderítsük, milyen lefekvési és ébredési szokások teszik őket ilyen sikeressé, mekkora szerepet játszik az alvás az életükben, és talán beazonosíthatjuk a szerencséjük mögött álló titkos recept egy részét.

Konkrétabban, megnéztük:

 • Hány órát alszanak a legjobban fizetett hírességek éjszakánként?
 • Mikor fekszenek le?
 • Milyen alvás előtti rutinjaik vannak


Kutatásaink azt mutatják, hogy a legtöbb sikeres hírességnek legalább 7 óra alvásra van szüksége éjszakánként. Sőt, úgy tűnik, hogy az édes pont a 8-9 óra alvás, mivel a legjobban fizetett hírességek 38%-a támogatja ezt az intervallumot.

Valójában 10 topsztárból körülbelül 6 – például Roger Federer, Jennifer Lopez és Tom Brady – 8 és 10 óra között alszik, miután bebújt a lepedő alá.

Foto: unfoldtoday

Nyilván, ha megnézzük, hány olyan híresség van, akinek nincs szüksége ennyi alvásidőre, akkor azt látjuk, hogy jóval kevesebben vannak. A világ 100 legjobban fizetett hírességének mindössze 18%-a állította, hogy 6 órát vagy annál kevesebbet alszik.

Foto: unfoldtoday

Néhány példa, akik alacsony alvásmennyiséggel is meg tudnak élni, a következő:

 • Dwayne “The Rock” Johnson;
 • Kylie Jenner;
 • Rihanna;
 • Gordon Ramsay.

Fő tanulság: a legtöbb legjobban fizetett hírességnek (76%) minden éjjel legalább 7 óra alvást kell regisztrálnia ahhoz, hogy jól mutassanak elfoglalt világukban, ami megfelel a National Sleep Foundation által ajánlott minimumnak.

A legjobban fizetett sportcsillagok 93%-a 8 és 10 óra között alszik.

Az alvás nyilvánvalóan nem olyan szokás, amit nem érdemes elcsalni, ha olyan területen teljesítesz, amely fizikai erőfeszítést igényel, ahogy a fenti adatok is mutatják.

Mind a 14 sportcsillag, aki megosztotta, hogy hány órát alszik egy éjszaka, bevallotta, hogy több mint 7 órát hunyja le a szemét. Sőt, e sportolók 93%-a, köztük LeBron James és Rafael Nadal is, a 8-10 órás intervallumra törekszik.

Fő tanulság: A sportvilág legjobban fizetett hírességei nagyon komolyan veszik, ha alvási rendjükről van szó, hiszen 10-ből körülbelül 9-en 8-10 óra között alszanak minden éjszaka.

Foto: unfoldtoday

A férfi hírességek többet alszanak, mint a nők

Ki mondta, hogy a férfiaknak nincs szükségük a szépítő alvásra?

Megtudtuk, hogy a legjobban fizetett férfi hírességek majdnem fele (46%) 8-9 órát alszik minden éjszaka. A következő legkedveltebb választás a 9-10 óra (25%) és a 7-8 óra (13%).

Ez azt jelenti, hogy a legsikeresebb férfi hírességek 84%-a naponta legalább 7 óra éjszakai alvást jelöl meg a napirendjében.

Más szemszögből nézve, a top 100-as lista 10 híres úriemberéből még 2 sem alszik kevesebbet 7 óránál. A férfihírességek között, akik akár csak 3 óra alvással is kibírják éjszakánként, szerepel Sean Combs, Dwayne Johnson és Gordon Ramsay.

A nőknél a statisztikák megoszlanak. A Forbes Celebrity 100-as listáján szereplő női hírességek 50%-a 3 és 7 óra között alszik éjszakánként – gondoljunk csak Rihannára, Katy Perryre és Taylor Swiftre. A másik fele, köztük olyan hírességek, mint Kim Kardashian és Ellen DeGeneres, 7 és 10 óra közötti alvással töltik az éjszakát.

Foto: unfoldtoday

Fő tanulság: a legjobban kereső férfi hírességek többet alszanak, mint női társaik.

A legjobban fizetett sztárok 57%-a este 9 és 11 óra között fekszenek le.

A legsikeresebb hírességek közül csak minden ötödik fekszik le 12 óránál később. Ezért az éjszakai bagoly nem tűnik egy nagyon sikeres híresség sajátosságának.

Ehelyett a legnagyobb anyagi juttatásokkal rendelkező hírességek többsége inkább este 9 órakor fekszik le (24%), a második legnépszerűbb választás a 23 óra (19%).

A szélsőséges példák itt Sean Combs, aki azt állítja, hogy általában hajnali 4-5 órakor fekszik le, és Mark Wahlberg (este fél nyolc).

A fő tanulság: nagyon kevés világsztár alszik el éjfél után, a legtöbben inkább a 9-11 óra közötti intervallumra időzítik a lefekvési időt.

 

A legtöbb csúcshíresség korán kelő madár

A trend, miszerint a sikeres emberek korán kelők, a hírességek esetében is igaz. A legjobban fizetett hírességek 63%-a reggel 6-kor vagy korábban kel.

Ha ezt kicsit jobban lebontanánk, 23%-uk pontban reggel 6-kor kel, 17%-uk hajnali 5-kor, 13%-uk pedig még korábban. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagynunk, hogy a celebek jó része (10-ből majdnem 2) a reggel 7 órát választja.

Kutatásunk legkorábbi madara egyértelműen Mark Wahlberg volt a hihetetlen hajnali 2:30-as ébredési idejével. A leglustább pedig Sean Combs alias Puff Daddy volt, aki állítólag 10 órakor kel. Azonban ha figyelembe vesszük, hogy az ő lefekvési ideje hajnali 4-5 óra, akkor már nem is olyan lusta, nem igaz?

A fő tanulság: a rendkívül sikeres hírességek oroszlánrésze reggel 6-kor vagy korábban kel.

Van azonban két olyan híres név is, aki szeret lefekvés előtt tévézni: Serena Williams és Kim Kardashian West.

Foto: unfoldtoday

További hírességek által jóváhagyott elalvás előtti rutinok a következők:

 • Használj kókuszolajat a hajadra és a testedre (Kylie Jenner);
 • Szobahőmérséklet 18-21 Celsius-fok (LeBron James, Tom Brady).
 • Hallgass Calm alkalmazást vagy fehér zajt (LeBron, Kirk Cousins).
 • Alkalmazz ultra-hidratáló krémet (Nick Jonas)
 • Aludj boxeralsóban (Jonas)
 • Aludj ruha nélkül (Heidi Klum)
 • Ne állíts be ébresztőt (Dr. Phil McGrew, Oprah Winfrey)
 • Gondolj arra, hogy jól fogsz aludni (Rory McIlroy)
 • Ne egyél lefekvés előtt (McIlroy, Brady).
 • Készítsd elő az edzőruhát a reggeli gyakorlatokhoz (Kim Kardashian)
 • Aludj párnákkal körülvéve (Jennifer Lopez)
 • Kerüld az alkoholt és a koffeint (Brady)
 • Zenével fejezd be a napot (Naomi Osaka)
 • Írj hálanaplóba (Oprah)

Összegezve:
Nem létezik “mindenre egyforma” program, de a kutatásainkat figyelembe véve most felvázolhatunk egy olyan alvási menetrendet, amelyet elfogadhatsz, hogy biztosítsd, hogy igazodj a világ legjobban fizetett hírességei által követett leggyakoribb lefekvési szokásokhoz:

 • Kapcsolj ki minden digitális képernyőt legalább fél órával lefekvés előtt;
 • Feküdj le este 9-11 óra között (lehetőleg 9-kor);
 • Törekedj arra, hogy minden este 8-9 órát aludj;
 • Ébredj reggel 5-6 órakor;
 • Ha nem alszol legalább 8 órát, vagy fáradtnak érzed magad, ne félj napközben szundítani egyet.

Ezeket a pszichés problémákat okozhatja az alvászavar

Forrás: Napidoktor.hu