Asztrológia – Mitől függ, hogy allergiásak leszünk-e?

A legtöbb betegségnek megvannak a jellemzői, melyek összefüggésbe hozhatók bizonyos bolygókkal, zodiákus jegyekkel, asztrológiai házakkal a horoszkópban. Mik befolyásolják vajon az allergia kialakulására való hajlamot és vajon melyik csillagjegy szülöttei  lehetnek a leginkább allergiásak?

Lássuk, mit lehet megtudni az allergia terén

Az asztrológia igen komplex. A betegségek különböző jellemvonásai az asztrológiai jegyekhez, házakhoz és a planétákhoz köthetők. A horoszkóp számos különféle módon írja le azt, ami hasonlónak tűnik – egyszerűen azért, mert mégsem egészen ugyanaz. Egy betegségnek más-más tünetei lehetnek és nagyon másként is élhetik meg azokat a páciensek.

Vegyük figyelembe, hogy az alábbiak csak javaslatok. Szuggesztiók, példák, melyek segítenek jobban megérteni, hogyan működik az asztrológia, mi mit befolyásol. Mindenképp forduljunk orvoshoz, ha panaszunk van – attől függetlenül, mit látunk a horoszkópban!

Számos különféle allergia létezik. Ami azonban legtöbbjükre jellemző, az a bizonyos anyagra vagy jelenségre történő túlreagálás, mely testi kényelmetlenséghez vezet.

Melyik testrészünket érinti az allergia? Lássuk a zodiákus jegyeket, amelyek irányítják azt. Például a kiütés vagy egyéb bőrreakció a Rákkal hozható összefüggésbe, az orrot és torkot érintő pedig a Bikával. Nem minden testrész érzékeny az allergiákra, vagyis számos zodiákus jegy sosem vonódik be.

allergia4

Íme az asztrológiai jegyek, amelyek egyes test területeket irányítanak:

 • Kos – fej, agy
 • Bika – nyak, torok, fülek, orr, fogak
 • Ikrek – tüdők
 • Rák – bőr
 • Oroszlán – vér
 • Szűz – táplálékfelvétel, belek
 • Mérleg – táplálékfeldolgozás, belek
 • Skorpió – nemi szervek
 • Nyilas – szemek
 • Bak – csont, gerinc
 • Vízöntő – kezek, lábak
 • Halak – idegek

Legyünk tudatában annak, hogy a horoszkópot kevéssé érdekli, milyen anyagra vagyunk allergiásak. Ehelyett azt mutatja, hogyan reagál a testünk és hogyan befolyásolja ez a mindennapjainkat.

-12-es ház: nézzük meg a 12-es házat a születési ábránkon. Van egy zodiákus jegye, mely irányítja a testrészeket, s az adott jegyre jellemző specifikus allergiára lehetünk érzékenyek. Ez különösen valószínűsíthető, ha van planétánk is a házban: főként a Nap, Merkúr vagy Jupiter, melyek a leginkább hajlamosak allergiát kreálni, ha a 12-es házban vannak.

Ezeknek a bolygóknak még csak nem is kell a 12-es házban lenni ahhoz, hogy allergiát okozzanak, de ha máshol lelhetők fel, rossz aspektusaik jellemzőek vagy más módon akadályozva vannak.

asztrológia2

-A 6-os ház szintén okozhat allergiát, a zodiákus jegye által irányított testrészben, de valószínűleg nem a Nap, a Merkúr és a Jupiter nélkül, akár rossz aspektusúak, akár nem.

Bármely házban van az allergiát okozó bolygó, az ott elhelyezkedő zodiákus jegy határozza meg, hogy milyen típusú allergiáról van szó, mely testrészt érinti.

A tranzitok nem valószínű, hogy allergiát kreálnak, de kiválthatnak egy rejtett, „alvó” allergiát, vagy súlyosbíthatják a már meglevőt. Mivel az allergia általában egy tartós dolog, egyik lassú bolygónak van köze hozzá – legtöbbször a Jupiternek vagy a Szaturnusznak -, ráadásul tranzit szembenállásban, négyszögben vagy együttállásban. Ha négyszögről van szó, az allergia nem lesz olyan tartós és annyira súlyosnak sem mondható, mint a két másik esetben.

Ha megállapítottuk az allergiát a horoszkópunkban, kezeltethetjük – sőt akár ki is kúrálhatjuk magunkat, ha stimuláljuk a résztvevő születési bolygónkat, vagyis az elakadások enyhülnek. Ellenőrizzük az egyéb aspektusokat – vagy a bolygót, amely ütközik vele -, és gondoljuk át, hogyan működtethetnénk az erőket zökkenőmentesen.

Például, ha a 12-es házunkban Merkúr van és a Rák jegyben áll, allergiás kiütésektől szenvedünk, nézzük meg, hogy a Merkúr bármely aspektusa milyen hatással van egyéb bolygókra a horoszkópunkban. Ezek az okai annak, hogy a Merkúr vissza van fogva és ez okozza az allergiát. Próbáljuk hagyni a Merkúrt, hogy jobban kifejeződjön – például ebben az esetben intellektuális aktivitással, melyet egy nagyon konkrét módon fejezünk ki.

asztrológia

Ne csak gondolkodjunk, írjuk is le, vonjunk le következtetéseket és hozzuk be ezeket a mindennapi életünkbe. Beszéljünk mély hangon, bizonyosodjunk meg róla, hogy átgondoltuk dolgainkat, mielőtt cselekszünk. Kommunikáljunk másokkal, még ha időbe telik is és tudjuk, hogy annak a beszélgetésnek talán nem vesszük sok hasznát.

Amikor a Merkúrt ösztönözzük, megszűnik allergiával reagálni. Még ha nincs is aspektusa más planétákra, stimulálnunk kell, hogy kezeljük az allergiánkat. Ebben az esetben azonban jóval nehezebb módokat találni, hogy megfelelően fejezzük ki a Merkúrunkat.

Ha a bolygó, mely az allergiánkat okozza, másutt van, mint a 12-es ház, nem kell serkentenünk – éppen ellenkezőleg. Az allergia a túlstimulálás eredménye lehet, különösen a Jupiter és a Merkúr esetében. Tehát, ha ezt gyanítjuk, próbáljuk meg visszafogni, figyelmünket irányítsuk bármely más planétára, amely érintett lehet.

Az allergiát az egyensúly megteremtésével kezelhetjük, mely hol kevesebb, hol több egyensúlyozást kíván.

Forrás: Tóth Eszter - napidoktor.hu