Csirkemell narancsos márványsajttal – Recept

A narancsos kacsasültről talán többet hallottunk már, de aki túl erősnek tartja a kacsahús ízét, megpróbálkozhat ezzel az egyszerű sütőben elkészíthető narancsos csirkemell recepttel!

Hozzávalók

2 kicsi csirkemell

10 dkg reszelt márványsajt

2 narancs

2 dkg vaj

só és törött fehér bors, ízlés szerint

Elkészítése

A csirkemelleket kicsontozom, és 4 darabra vágom. Az egyik narancsot meghámozom, és gerezdekre szedve kis kockákra vagdalom, a másiknak a héját lereszelem, a levét pedig kicsavarom. A csirkemell-darabokat jól megsózom, megborsozom, és tűzálló tálba teszem.

A reszelt márványsajttal beszórom, majd a felolvasztott vajjal elkevert narancslével, és narancshéjjal lelocsolom. Köré rakom a narancskockákat, és a tálat alufóliával szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben 45 percig sütöm, majd a tetejét levéve pirosra pirítom. Ropogósra sütött szalmaburgonya illik hozzá.

Forrás: