Fogyás akupunktúrával

Az elhízás önmagában, az egyén számára sokszor csak esztétikai, súlyosabb esetben önértékelési probléma, egészen addig, míg a hosszútávon cipelt súlytöbblet már következményes tünetekhez, szövődményekhez vezet.

arcakupunktura_250x250Ezért is nagyon fontos, hogy tudatos, kitartó és türelmes munkával ,,ledolgozzuk" a ránk rakódott fölösleget. Minden szervezetnek – a testtömeggel arányos – alapanyagcseréje van, mely a szervezetünk nyugalmi működéséhez kell, ezenkívül mindenkinek a fizikai aktivitástól (végzett munka jellege, sporttevékenység, esetleg szoptatás) függően megállapítható, kiszámítható a napi kalóriaszükséglete.
Az tudott, hogy fogyás csak akkor lehetséges, ha a bevitt kalória kevesebb, mint a felhasznált, vagyis egy,,negatív egyensúlyi állapotot? kell fenntartani. Ezt nem szabad egy bizonyos szint alá sem csökkenteni és fontos a táplálék összetétele, a szénhidrát/fehérje/zsír arányának helyes megválasztása is. Tartós eredmény csak kitartó, egyenletes ütemű fogyástól várható, hiszen a drasztikusan lecsökkentett kalória-bevitel ugyan gyors és látványos eredményt hoz, de az csak átmeneti lesz, mert a szervezet az éhezéses fázis után már a kevéssel megnövelt bevitelnél is igyekszik,,spájzolni?, vagyis a zsírok újra, ugyancsak drasztikus sebességgel épülnek vissza.

Természetesen a csökkentett bevitel mellett a felhasználás fokozása, vagyis a rendszeres (heti 3-4 alkalommal történő, 45-50 perces), zsírégető tartományban végzett testmozgás is segíti az eredményességet. A testedzést, főképp hosszabb kihagyás, jelentős súlyfelesleg illetve bármilyen krónikus betegség, állapot esetében előzetesen meg kell beszélni az orvossal. Ugyancsak orvosi konzultáció és felügyelet szükséges például anyagcserezavarok, hormonális betegségek fennállásakor is a diéta összeállításához és a kúra tartama alatt.

Miben segít az akupunktúra?

A diéta betartásában, a csökkentett kalória-bevitel által esetlegesen okozott feszültebb állapot, ingerlékenység leküzdésében, az anyagcsere gyorsításában, a vastagbél működésének, a kiválasztásnak a serkentésében, a vízvisszatartás szabályozásában, az étvágycsökkentésben segít az akupunktúrás kezelés. Ez lehet a test különböző pontjain elhelyezett ,,klasszikus? akupunktúra, melyet csak orvos végezhet, illetve lehet fülakupunktúra, meghatározott ideig beszúrt tűkkel, illetve ragtapaszos, ún. tartós tűkkel. Utóbbit mi az előző kezelések kiegészítésére, illetve a lipolízis-kezelés mellett alkalmazzuk.

di%25C3%25A9ta29

A testakupunktúra előtt egy speciális kérdőív kitöltetésével információkat kapunk a különböző meridiánok állapotáról, esetleges működési zavarairól és a kezelést kiegészítjük egyénre szabottan, a szükséges pontokba helyezett tűkkel. A fogyókúrát ilyen módon kiegészítő akupunktúra során a test különböző pontjaiban (kézen-hason-lábon) helyezünk be egyszerhasználatos, steril tűket, egy-egy kezelés  kb. 40 percig tart, ezt követi a tartós tűk fülbe történő elhelyezése.

Javasolt hetente 2x részt venni az akupunktúrán, mely eredményességéhez ?mint már az elején említettem-, szükséges az együttműködés, a rendszeresség és a kitartás. Néhány kilós súlyvesztéshez általában egy tíz alkalomból álló kúra szükséges.

Forrás: