Irány a nyár!

Nemsokára itt a vakáció, a vizsgaidőszak is hamar elszalad. Fontos azonban, hogy ez az időszak is nyugalomban, a felkészülés jegyében, de semmi esetre sem izgalmakkal teljen.

A jó eredmény nemcsak a véletlennek köszönhető. A tanulás hatékonysága, teljesítőképességünk és terhelhetőségünk fokozható, ha néhány dologra odafigyelünk és pár egyszerű technikát elsajátítunk. A mozgás, a megfelelő táplálkozás, a stressz oldása mind támogatja fizikai és szellemi teljesítőképességünket is.

Agyunk és a memóriánk is karbantartható. Például az sem mindegy mit eszünk. Nem is gondolnánk, hogy vannak gyümölcsök, melyek kifejezetten segítik idegsejtjeink regenerálódását, sőt fokozzák a szellemi frissességet. Az sem mellékes, hogy hogyan osztjuk be a tanulásra szánt időt, mennyit alszunk és mentálisan milyen állapotban érkezünk a vizsgára.

A jó szereplés egyik fontos eleme a vizsgadrukk leküzdése, de a magabiztosság és a pozitív hozzáállás is sokat tehet hozzá a végeredményhez. Hinnünk kell magunkban, és ha sokat gondolunk arra, hogy meg tudjuk csinálni, akkor a vágyaink beteljesülnek.

Egy-egy fárasztó megmérettetés után a lazításra, saját magunk megjutalmazására is kell időt szánnunk, és a sok szellemi munkát is fontos ellensúlyoznunk.

Az idei nyár is tele lesz jobbnál jobb programokkal, fesztiválokkal. Bár a főváros is sok lehetőséget kínál majd a kikapcsolódásra, de érdemes kimozdulni pár napra, és vidéki helyszíneket is felkeresni, vagy megszervezni egy izgalmas külföldi utat.

Ahol gyerek van a családban, ott nem is olyan egyszerű fejben tartani az osztálykirándulás, a táborok, a nagyszülőkhöz utazás és a közös családi programok dátumait és helyszíneit és az ezekhez kapcsolódó „logisztikai” feladatokat. Egy lista sokat segít ilyenkor, és mindig mindent időben el tudunk majd intézni. Így be tudunk iktatni néhány kényeztető órát (masszázst, lábpedikűrt, meditációt) az életünkbe, és akkor a nyaralás sem az alvásról, hanem az aktív programokról szólhat.

utazas5

A bátrabbak számára itt az idő, hogy kipróbáljanak valami új szabadidősportot, például a falmászást, de ha nagyon elpuhultnak érezzük magunkat, akkor futással, bringázással, sőt akár tánccal is hamar formába hozhatjuk magunkat. Hűvösebb napokon csodákat tesz egy túra a közeli hegyekben.

Ha a szúnyogok és a kullancsok támadását visszaverjük, jó társaságban rengeteg kellemes élménnyel gazdagodhatunk. Ha van, akkor a kertet se hanyagoljuk el, mert akad ilyenkor is tennivaló. Ha mást nem is, de locsolni és füvet nyírni biztosan kell majd.

Semmiképpen se felejtsünk el a nyárra is felkészülni, és tájékozódni egy-egy utazás előtt. Listát írni nem ciki, viszont mindent időben el tudunk intézni, és semmit sem felejtünk el. A memóriánkat egyébként bogyós gyümölcsök fogyasztásával tarthatjuk karban, a Béta-karotin tartalmú zöldségekkel és gyümölcsökkel pedig az egyenletes barnulást segíthetjük elő.

Még tart az eperszezon, semmiképpen ne hagyjuk ki ezt a csodás egészségvédő gyümölcsöt az étrendünkből. Igyunk sok folyadékot, amivel pótoljuk az elvesztett ásványi anyagokat. Fizikai és szellemi egyensúlyunk megőrzését segítő nyári tippekért látogass el a Tolle Fittklub weboldalra. A folyamatosan frissülő tartalmak, életmód tanácsok és izgalmas receptek segítenek a vitalitással teli életmód elérésében.

Forrás: