Csinos, rövid hajra fel!

A hagyományosan elterjedt nézet szerint, 50-en túl a jól beállított, középhosszú frizura mindenki számára megfelel. Pedig ez nem így van.

A legszexisebb hajhosszúság lehet hosszabb- vagy rövidebb, mint gondolnád. Arcformádtól és egyéniségedtől egyaránt függ.

A rövid haj akkor áll jól, ha..

A rövid haj azoknak áll jól, akiknek nagyon finom arcvonásaik vannak, vagy éppen nagyon széles vonásaik, elég erős álluk, szép formájú fejük és elegánsan ívelő nyakuk van. Ha az állad alsó pontja több, mint 6-7 centire van a fülcimpád aljától, a rövid haj nem illik hozzád.

Mi a jó a rövid hajban?

Nem kell aggódnod, nem lesz rendetlen, elázott, szélfútta a hajad, ha igazán rövid. Mert gyakran kell vágni, egészséges, még ha sűrűn váltogatod is a színeket.

rovid_haj1

Mi az, amire figyeljünk rövid hajnál?

Ha túlságosan fel van nyírva a tarkónál, akkor férfias hatást kelthet. Ezen kívül a melír foltos lehet, ha festés után vágjuk a hajat. A vékony, diszkrét melír nem mutat olyan jól rajta, mint a vagányabb, szélesebb fajta hajvágás. Az élénk színű hajfesték önálló kiegészítőként alkalmazható. Ilyenkor vegyünk vissza a sminkünkből.

A legjobb rövid frizurák

"Sapek"

Ez az összes közül a legrövidebb, olyan, amilyen a kamasz srácoknak van. Akkor mutat jól, ha hajunk sűrű, erős a csontozatunk, jól kivehető a szemöldökünk.

Borzoska

Mindenki ki szeretné egy nap próbálni. Nem a félénkek frizurája. Vékonyszálú hajhoz nagyon jó. A lényeg, hogy különböző hosszúságú részekből álljon a frizura.

Huncutka

Az oldalra fésült frufru a rövid hajnál úgy mutat, mintha hosszú haj lenne hátrahúzva. Ha vékony, vagy teljesen szedett szemöldököd van, a rövid haj hosszú frufruval megadja a határozott kinézetet. A rövid homlokot is eltűnteti.

hajbajok8 haj36 hajhullas_kapgaleria_doboz6

A rövid haj ápolása

Bármilyen jól is néz ki az ember, 40 felett a haja nem olyan már, mint régen volt. A hormonális változások, vegyszerek, hajformázás, táplálkozás és a dohányzás következtében gyengébbé válik.

A lecsökkent ösztrogén hormon termelődés következtében lassabban nő, kevesebb a kollagéntartalma, amitől szárazabb lesz és fényéből veszít. Az ősz hajnak, függetlenül attól, hogy festjük-e vagy sem, a tapintása durvább.

Rövid távon elérhetjük, hogy egészségesebbnek tűnjön a hajunk, hosszú távon, pedig azzá is tehetjük a megfelelő hajápolószerek segítségével. Függetlenül a hajhosszúságtól, habzásmentes, nedvességtartalom növelő anyagokat tartalmazó samponokra van szükség, tápláló hajbalzsamokra és kondicionálókra, protein alapú hajmaszkokra, szilikon és gyógynövényes koncentrátumot tartalmazó szérumokra, amik fényességet kölcsönöznek hajunknak.

Fontos, hogy a hajlakkok ne szárítsák a hajunkat. Használjunk olyan kondicionálót, amit rajta hagyunk a hajon. Ettől simább, fényesebb, selymesebb és jobban kifésülhető lesz.

Forrás: