Jennifer Lopez és a csipegető étrend

Az egzotikus külsejű énekesnő testének csak egy kritikus része van: hátsó idomai kissé megosztják a rajongókat, de őt ez nem zavarja, láthatóan ki van békülve magával. Van is rá oka!

Amikor Jennifer Lopezt arról kérdezik, vajon minden nap keményen edz-e azért, hogy jó formában maradjon, elmondja, hogy igazából hetente csak néhány alkalommal jár tornázni, ilyenkor azonban személyi edző foglalkozik vele, és rendszeresen jógázik is, ami szintén jót tesz a test általános működésének.

"Amikor fiatalabb voltam, azt hittem, a kemény testgyakorlás a leghatásosabb, mostanra azonban rájöttem, hogy sokkal fontosabb, hogy megtaláljam az egyensúlyt az elmém, a testem és a lelkem közt. Még mindig sok súlyemelést és pulzusemelő gyakorlatot végzek, de igyekszem lágyabb, nőiesebb oldalról megközelíteni. Abszolút nem vagyok fanatikus. Ahogy mindenki másmilyen, úgy másra van szüksége a testének, és ahhoz, hogy a legjobb formáját hozza, tudja, mit kell tennie. Én is csak egy ember vagyok, aki néha azt érzi, jó edzeni, máskor meg nem szeretné, és van, hogy nagyszerűen érzem magam, olyankor még inkább arra gondolok: "Istenem, most olyan jó lenne edzeni!? Ezek csak egyszerű női hóbortok." – árulta el egy interjúban.14179

Ettől függetlenül Jennifer odafigyel arra, mit eszik és szigorúan betartja a diétáját. Azt mondta: "Tudom, mi a jó és mi a rossz nekem, és igyekszem elkerülni a szervezetemnek haszontalan vagy káros dolgokat, de másokhoz hasonlóan egyszer-egyszer engedek a szorításon. És ha fogyni szeretnék, csak a szénhidrátokat kell kihagynom a diétából."

Ami pedig a diétát illeti, erről J-Lo azt mondja: "Semmit nem iktatok ki a tudatos étkezés miatt az életemből, és nem vagyok az az egészségőrült, aki semmilyen cukrot nem eszik vagy elhagyja a tejtermékeket. Számtalan diétából ezeket száműzik, de én nem ezeket követem. Mindent eszem, csak mértékkel. Talán szerencsés vagyok, mert amikor sokat eszem, akkor legfeljebb kicsit rosszul érzem magam, a következő nap is teljesen kiesik és elfelejthetem az aznapi elfoglaltságaimat. Ezért ezt egyszerűen nem engedhetem meg magamnak. Eltekintve attól, hogy nem igazán jó dolog a rosszullét, főleg a gyomromnak, sosem kényszerültem szigorú étrendváltoztatásra. Mindig kellően egészségesen éltem különleges diéták nélkül is és úgy érzem, ez pont elég számomra.

Hiszem, hogy egy kiegyensúlyozott étrenddel, a "mindenből egy kicsit" elvvel bárki fitt és egészséges lehet, a szervezete tudja, mi kell neki. Csak a legtöbb ember elfelejtette, hogyan hallja ezt meg." – fejtette ki Jennifer.14181

Ami azt illeti, azért vannak dolgok, amiket J-Lo mégiscsak szigorúan elkerül. Egyrészt nem engedi meg magának a túlzott ellustulást, nagyon szigorú napirendje van a munkára és az egyéb tevékenységekre. Másrészt pedig mint mondja, sosem ivott, sosem dohányzott és sosem próbálta ki a drogokat. "Amikor kicsi voltam, édesanyám annyit mondogatta nekem, hogy ezek mennyire rossz dolgok, hogy valahogy megragadt bennem. A húgom sem iszik vagy dohányzik. Mindenki tudja, hogy a dohányzás káros, akárcsak az alkoholizmus. Nekem pedig nincs szükségem az alkoholra ahhoz, hogy jól érezzem magam."

Végül pedig Jennifer a külső szépséghez is adott egy tippet. "Biztosíts megfelelő időt a pihenésre és a megfiatalodáshoz is "minőségi" időt kell szánnod. Én szeretem a spa-kezeléseket, a masszázst és hasonlókat. Ezen kívül imádok táncolni, aludni, nem csinálni semmit. Imádom Miamit, amikor csak tehetem, elrepülök oda, a vérnyomásom azonnal csökken és egészen más hangulatba kerülök."

Ha tehát szeretnél olyan lenni, mint J-Lo, egyél bármit, csak mértékkel, de kerüld az alkoholt, a cigarettát és a drogokat, sportolj rendszeresen és keress egy helyet, ha nem is Miamit, de olyat, ahol bármikor jól érzed magad és pihentetően hat a lelkedre.

Forrás: