Hugh Jackman kedvence az emésztett kávé!

Az aromák királynőjének is nevezett, Kopi Luwak kávé hamarosan megérkezik Magyarországra is. A cibet macska emésztőrendszerén áthaladó kávét számos híresség

Egy budapesti kávézóban az aromák királynője, a Kopi Luwak kávé! Hamarosan megérkezik Magyarországra az első szállítmány a világ legkülönlegesebb kávéjából. Az Indonéziából származó Kopi Luwak pörkölését már elkezdték Olaszországban.

A Kopi Luwak-nál nincs különlegesebb, meglepőbb, felkavaróbb és felkapottabb kávé. Évente mindössze néhány száz kilogrammot állítanak elő belőle. Rendkívüli zamatát egy macskafajtának, a közönséges pálmasodró cibet macskának köszönheti. Az Indonéziában honos macska a még vörös színű, éretlen kávébabot eszi meg.

Az emésztés során a babszemek számos enzimmel keverednek, majd távoznak a macskából. A kávéültetvények munkásai ezeket a különleges, apró babhalmokat keresik és gyűjtik össze. Szárítás után a szemeket szétválogatják és megtisztítják. Ezek után következhet a pörkölés és a kávé elkészítése.

kopi_luwak

Szakértők szerint a Kopi Luwak kávé íze a csokoládéra emlékeztet, és hosszan, percekig érezhető. Olyan hírességek kedvelik, mint Oprah Winfrey az amerikai televíziózás nagyasszonya, Mark Zuckerberg egy magyar puli és a legnagyobb közösségi portál tulajdonosa, Hugh Jackman Golden Globe díjas filmszínész, és a brit királyi család is előszeretettel kortyolja ezt a különleges aromájú kávét.

Magyarországon mostanáig nem volt elérhető a Kopi Luwak. Aki meg akarta kóstolni, annak Bécsbe vagy Milánóba kellett utaznia. Ezen változtat egy neves kávézó, ahol napokon belül lefőzik az első hazai Kopi Luwakot.

Forrás: