Így maradjunk energikusak estig!

Légrádi Petra parapszichológus adott néhány tippet a Csak Csajokban, melyekkel energiaszintünket fenntarthatjuk a nap végéig!

Sok nő estére már úgy érzi magát, mint egy kifacsart citrom, ami nem is csoda, ha mondjuk egész nap dolgozik, majd otthon még a családi rendet is meg kell teremtenie. Az enerváltságnak több oka lehet. Légrádi Petra életmód-tanácsadó, parapszichológus négy energetizáló fő tanácsot adott: igyunk elegendő folyadékot, adjuk meg testünknek a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, próbáljunk meg minél több friss oxigénhez jutni a nap a nap folyamán és legyen pihentető az alvásunk.

A megfelelő táplálkozásról nem igen kell szót ejteni, hiszen mindenki tisztában van annak fontosságával. Nagy melegben testünk sokat dolgozik, hogy tartsa hőmérsékletünket, ezért vagyunk nyári kánikulában kimerültebbek. Elegendő pihenés (este 10 előtti lefekvéssel) szükséges a regenerálódáshoz.

Talán a fő tanácsok közül az oxigénhiányra gyanakodtak a legkevesebben. Egyeseknél azonban igen komoly levertséghez vezethet. Ha zárt helyen, friss levegő hiányában dolgoznak, energiaszegény állapotba kerülnek. Egyszerű megoldás lehet egy, akár az irodában elvégezhető „mély lélegzetvételes” gyakorlat. Ha lehet, menjünk ki levegőre, kezünket tegyük fel „V” alakba, majd 8x végezzük el az alábbiakat: 8 ütem belégzés, 8 ütem levegő bent tartás, 8 ütem kilégzés. Ezzel egész testünk oxigénkapacitását megnöveljük.

A mágnesterápia ismert és egyre inkább elismert egészségmegőrző gyógymód. Egész nap viselhetünk mágnesterápiás ékszereket, karkötőket, ezzel is megőrizve frissességünket.

Az elektronikus dolgok (monitor, mobiltelefon) által keltett elektroszmog fárasztó hatású, felborítja a levegő pozitív/negatív egyensúlyát. Ezt az eszköz mellé elhelyezett sólámpával és otthoni sóterápiás fürdővel orvosolhatjuk.

Forrás: