Medvehagyma krémleves – Tavaszi hangulatban

Itt a tavasz, éled a természet, kerüljön egyre több finom zöldség az asztalra! Nagyon fontos, hogy a tél folyamán kimerült szervezetünket feltöltsük vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

A medvehagyma újra teret hódít a konyhában, kellemes fokhagymás íze mellett számos jótékony hatással bír szervezetünkre. Amellett, hogy fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését, vérzsírcsökkentő hatása is ismert.

A receptet köszönjük a Diabetes Magazin, a Diabetes.hu és a Receptsarok sorozat kiadójának, a Tudomány Kiadónak. A receptet a 2015-ös Receptsarok 3. kiadványból kaptuk.

Medvehagyma-krémleves – Kovács Éva receptje

(Receptsarok 3.)

 1 adag tápanyagtartalma:

  • Energia: 90 kcal
  • Fehérje: 3 g
  • Zsír: 4 g
  • Szénhidrát 10 g

Hozzávalók (4 adag):

  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 dkg burgonya5 dkg póréhagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 5 ml olaj
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • bors

A karikára vágott póréhagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felvágott medvehagymát. Addig pároljuk, míg összeesik. Felöntjük kb. egy liter vízzel. Belerakjuk a kockára vágott nyers burgonyát, a leveskockát, sót, borsot, majd addig főzzük, míg a burgonya puha lesz. Szobahőmérsékletre hűtve robotgéppel leturmixoljuk. Közben kikeverjük a tejfölt, a tejet és az étkezési keményítőt. Összemelegítve a levessel lassan hozzácsorgatjuk, majd újraforraljuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index