Takács Bence letapassza a fájdalmat!

Az M1 Híradó vezetőjétől Takács Bence Ervintől nem volt okom megkérdezni, hogy mivel tartja magát fizikailag rendben. A Kazinczy díjjal is jutalmazott előadóművész ugyanis testnevelő és egészségtan-tanár

Ugorjuk át ezt a kérdést, vagy hozzátesz még valamit?

Ne ugorjuk át, mert szívesen elmondom, hogy a sportolás is kialakíthat egyfajta függőséget. Igaz, hogy pozitív értelemben, de nem telhet el nap, hogy ne evezzek, fussak, ússzak vagy squash-ozzak.

Ép testben ép a lélek is?

Vannak időszakok, amikor jobban mennek a dolgok, de azért nálam is van, hogy odabent megszólal valami. Ilyenkor az irodalomhoz fordulok, könyvet, verset olvasok. Ez utóbbit már csak azért is szoktam, mert időnként vannak fellépéseim. Legkedvesebb műsorom Karinthy Verával egy est, mely Karinthy Cirkusz néven működik. Ő énekel én meg prózát, verset mondok.

Ezen nem csodálkozom, mert olyan az orgánuma, amit állandóan jól esik hallani. Ráadásul elvégezte az egyik színházban a színész szakot is. És mégis azt kérdem, hogy a diéta szóról mi ugrik be hirtelen?

Ezt a fogalmat nem ismerem. Nem az a típus vagyok, aki gyomorrontás után lefekszik az ágyba és diétázik. Azt vallom, hogy azt kell enni, amit kíván az ember. És akkor, amikor éhesek. Ösztönember vagyok.

Ha Isten ments valami baj éri, akkor természetgyógyász, orvos, vagy nagymama receptje?

Ez a három pillér. Az első, hogy édesanyámat felhívom, mert ő orvos. Ha megjelenek a szülői házban, akkor már tudja, hogy nagy baj van. Nagymamámtól rengeteg finomságot ellestem. Fülre a meleg sót, körömre a paradicsomot, megfázás esetére a pálinkát. Amit használok még az a japántapasz, amit havonta kéthavonta kúra-szerűen alkalmazok.

Végre egy szer, amit nem ismerek. Folytassa.

Éjjel azokra a talppontokra kell felhelyezni, amit gyógyítani akarok. Reggelre teljesen kitisztítja, kiszív belőle minden káros anyagot.

Forrás: