Harcoljunk mi is Harry Potterrel!

A Harry Potter Alliance nevű szervezet a híres regényhős nevét felvéve harcol a környezetért, az elnyomás ellen és számos más manapság súlyos társadalmi probléma ellen.

Íme a legjobb példa arra, hogy egy kitalált hős is „harcolhat” a környezetért, az éhezés vagy az írástudatlanság ellen. A Harry Potter Alliance (Harry Potter Szövetség) nevű szervezet ezt teszi. A JK Rowling által írt kultikusnak számító, varázslókról és mágikus lényekről szóló hétkötetes regényfolyam főhősének nevével fémjelzett szervezet a társadalmi összefogásért, a jólétért és a megértésért harcol. És még pálca sem kell hozzá!

A szervezet tagjai egyébként „egy sereg rajongónak, aktivistának, tinédzsernek, varázslónak és muglinak” nevezi magát, akik a Harry Potter könyveket és filmeket használják fel arra, hogy kampányoljanak az éhezés, az írástudatlanság ellen valamint az internet biztonságossá tételéért.

l3haco04

Az elmúlt kilenc hónapban – A Harry Potter utolsó fejezetének két részek közt eltelt időben – a csoport azon dolgozott, hogy elpusztítsák a "horcruxokat”, vagyis az említett megoldandó problémákat. Az aktuális „horcruxok” között az éghajlatváltozás, és az éhezés szerepelnek

A különböző projektek 2009 óta futnak. A legújjab akcióik olyan neveket kaptak, mint „Deathly Hallows”, mi vagyunk a fegyver horcrux; „Not in Harry’s name” az éhezés elleni horcrux; „Imagine Better” a klímaváltozás elleni "horcrux".

Forrás: