A kokainista Naomi

A híres modell Naomi Campbell is besétált a népszerűség állította csapdába és elvesztett az önkontrollját. Kokainista lett.

A világhíres szupermodell, aki olyan nagy divatházak kollekcióját mutathatta be a kifutón, mint Ralph Lauren vagy Yves St. Laurent, nem titkoltan drogproblémákkal küszködött. A GQ magazinnak adott interjújában őszintén beszélt, arról, hogy ő is beleesett a függőség csapdájába.

A folyamatos bulizás megtette a maga hatását. Miután befutott modell lett party-ról party-ra járt és a drogok és az alkohol rabjává vált. Később már nem elégedett meg az itallal és a partydrogokkal, kokainista lett.

A kokain helyi érzéstelenítő gyógyszer és pszichoaktív szer, amit már csak a fül-orr-gégészek használnak, mert a központi idegrendszerre izgató hatással bír. A legtöbb országban kábítószerlistán szerepel, mert használata az ellenőrizhetetlen mellékhatások miatt fokozottan veszélyes.

A kokain erős tudatmódosító hatású szer, használatának nemkívánatos hatásai vannak. A legnevezetesebb a „rovarhatás”, ami azt jelenti, hogy a szer hatása alatt a használók úgy érzik, „mintha bogarak mászkálnának a bőrük alatt”.

naomi_4801

Természetesen nem valódi, létező rovarokról, hanem érzékcsalódásról van szó. Ez a jelenség a használók saját bevallása szerint is kellemetlen.

Miután kiedrült az igazság, és nem tudta tovább titkolni a függőségét Campbell öngyilkos akart lenni. Az volt a szerencséje, hogy elfogadta, hogy beteg. „Nem szerettem azt az utat, amin jártam. A drog és az alkoholfüggőség nem tett jobb emberré.” – nyilatkozta a modell.

Megértette, hogy milyen pusztító hatással van rá a függősége, ami az egész életét maga alá gyűrte. Sürgősen segítséget keresett, hogy le tudjon szokni a kokainról. Elismerte, hogy egyedül nem tudna megbirkózni a rá nehezedő feladattal. Elérkezettnek látta az időt, hogy szembenézzen a problémával, hogy beszéljen róla és hogy visszatérjen. A legjobban mégis az ijesztette meg, hogy a barátai elfordulhatnak tőle, ha nem változik meg.

Forrás: