Így csábítsuk a madarakat a kertünkbe!

Ha szeretnénk a madarakat télen kertünkbe csalogatni, és ellátni élelemmel, ha áthatolhatatlan, de mutatós sövényt keresünk, vagy csak egy olyan szoliter cserjét, ami télen is szín visz környezetünkbe, akkor jól döntünk, ha a tűztövist választjuk. 

A citygreen bemutatása alapján a tűztövis örökzöld cserje, amely Délnyugat-Európából és Délnyugat Ázsiából terjedt el. Gyors növekedés, sűrű, tüskés ágrendszer, valamint 2-3 méteres maximális magasság jellemzi. A nyár elején fehér virágokat, ősszel pedig narancssárga bogyókat hoz, amelyeknek szép hátteréül szolgálnak a kicsi, fényes levelek.

tűztövis

A tűztövis igényei, gondozása

A tűztövis, azok számára is jó választás, akik nem szeretnének sokat bajlódni a gondozással és az öntözéssel. Talaj tekintetében egyáltalán nem válogatós, és a szárazságot is gond nélkül átvészeli.Ültetéséhez napos helyet keressünk, de félárnyékban is megmarad. Ha sövényt szeretnénk nevelni belőle, akkor a tövek között 70cm helyet hagyjunk. Metszése során, egy dolgot kell szem előtt tartani,mégpedig azt, hogy az előző évi hajtásokon teremnek a bogyók és a virágok. Szaporítása, dugványról történik.

Forrás: https://napidoktor.hu/