Extrém sportok a lakberendezésben!

Biztosan jártál már te is úgy, hiába pénz és fejedben minden dizájn és lakberendezési üzletének címe, mégsem találod a megálmodott tárgyat lakásodba.

Néha azért, mert nem létezik olyan, amit szeretnél, vagy azért mert az a bizonyos pénzösszeg – amivel ugye boldogságot nem lehet venni, de mondjuk egy virágosládát igen – nem áll rendelkezésedre.

Mit tehet ilyenkor az ember?

Nem mást, mint felhasználja azt, ami rendelkezésére áll. Előkapja rég nem használt képzelőerejét, finoman ápolt kezeit és mindent, ami elérhető, fellelhető környezetében.

A minap pont a már emlegetett virágtartó edények okoztak számomra komoly fejtörést. Hogyan idomíthatom őket a lakás képéhez házi módszerekkel? Erőt vettem magamon és utána néztem kicsit. Meglepően sok ötletet találtam, az extrémtől a szolidabb megoldásokig. Tekintettel a ma reggeli napsütésre, megosztom most néhány kedvenceimet.

bakancs1

Rózsatő a bakancsban

Ezt felülmúlni nem lehet! Egy magas szárú kopott katonai bakancs a vér földjéről megtérve, virágot nevel testében egy vidám hippi lakásában.

Kockavár melynek udvarából égig érő tuja magaslik

Fa építőkockákból várhomlokzatok építve, majd összeragasztva, alul furnérlemezzel lezárva. Bár csak nekem is lett volna ilyenem! Hasonlóra csak egy kissrác vágyhat. Olyan húszas vagy harmincas korú kisrác!

Tökcserép

Az őstermelői hangulat! Elkészítése nem különösebben bonyolult. Egy szép nagy tököt akár az amerikaiak Halloween idején ? teljesen kivájunk, egy napot szárítjuk. Ha ez megvan, akkor nincs is más hátra, csak mint ahogyan a jó drukker süvölti: Mindent bele!

tökcserép1000

Kaktusz, trendi macacserépben

Ez talán a legnagyobb kedvencem. Benyomásaimat vele kapcsolatban nem is közölném, inkább csak elkészítésének módját.

Végy egy műanyag vagy kerámia cserepet. Újíts valamilyen színű műszőrmét. Univerzális ragasztóval kend be a vászon részét és körbetekerve ragaszt fel a virágedényre. Végy néhány szépen csillogó üvegkavicsot vagy strassz követ és ragasztgasd a szőrmére. Formázhatsz velük szívecskét, vagy akár katicát is mintázhatsz.

A stílusosan berendezett lakás helységei mindig valamilyen vezérelvet követnek. Lakberendezéskor sokféle vonalvezető mentén haladhatunk. Néhány irányelv példákkal, melyek meghatározhatják lakásod képét:

Szín: például csak pasztellszínekkel dolgozol.

Anyag: kizárólag természetes anyagokat használsz.

Kultúrkör: A távol-keleti hangulattól a parasztbútorokig.

Funkcionalitás: Ilyenek például a hálószoba, gyerekszoba, stb.

Enteriőr és művészeti stílusjegyek: A nappaliban egy 19. századi szalon hangulatot idézel.

Az imént felsorolt irányelvek mentén könnyebben alakíthatod lakásodat olyanná, melyben minden a kedvedet szolgálja, akár csak a már emlegetett virágosláda. Az ilyen jellegű kiegészítő felszerelések talán a legfontosabbak a lakás szín és formavilágának kialakításánál, hiszen viszonylag olcsón kivitelezhetőek, így könnyen változtatható berendezései otthonodnak.

Forrás: