Egy kis napsütésre és frontmentes időre számíthaunk

Napközben északkelet felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de a Dunántúl nyugati részén estig zárt maradhat a felhőtakaró.

Északkeleten több órára kisüt a nap, másutt inkább csak rövid napos időszakok várhatók. Délelőtt elsősorban a Dunántúl északi felén és a középső országrészben valószínű még szórványosan hószállingózás, gyenge havazás, majd délutánra megszűnik a csapadék. A keleties szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között várható.

Légköri front nem éri el a Kárpát-medencét, de egyre hidegebb légtömeg árasztja el térségünket. A különösen érzékenyeknél hidegfront jellegű hatás jelentkezhet. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Forrás: https://napidoktor.hu/index