Dinnyés jégkása – Hűsítő recept

Granita néven is ismert ez a jeges finomság. Már megjelentek az első dinnyék a piacokon, úgyhogy tesztelhetjük, hogy milyen ízűek.

Jégkása forró napokra

Hozzávalók:
50 dkg görögdinnye (tisztított mennyiség)
1 dl víz
méz ízlés szerint

dinnye480


Dinnyés jégkása – Hűsítő recept

A vizet a mézzel (cukrot is használhatunk) felforraljuk, lassan gyöngyöztetve szirupot készítünk belőle, kihűtjük. A dinnyét kimagozzuk, felkockázzuk, a felét leturmixoljuk vagy villával összetörjük. Visszatesszük bele a maradék dinnyekockát, a szirupot ráöntjük, majd a fagyasztóba tesszük néhány órára. Néha átkeverjük, félig megfagyva, pohárban kínáljuk.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.