5 egyszerű tipp a lurkó egészségéért!

Sokszor pofonegyszerű és szinte magától értetődő dolgokkal is megóvhatod csemetéd egészségét. Vegyük például a kézmosást, melyre már pici korától érdemes rászoktatni a gyermeket.

Szappanos vízben sikálja a kicsi a kezét, majd ha alaposan megtisztultak a mancsok, akkor törölje szárazra. A bacimentes praclikat akkor érheti el a kicsi, ha magában gyorsan el tudja énekelni a “Boldog szülinapot!” dalocskát kézmosás közben.

A másik hangsúlyos egészségmegőrzési tipp, az aktív életmódra szoktatás. A mozgás nem csak a gyermek testét, de lelkét is erősíti. Ráadásul több tanulmány is bizonyítja, hogy akiket kiskorukban hozzászoktattak a rendszeres sporthoz és tini korukban is sokat mozognak, azok eszesebbek is, mint tunya társaik.

gyerekorvos2

Az aktív életmódhoz az aktív pihenés is hozzátartozik. A fejlődő szervezetnek rendkívül fontos a pihenés. A tanulás és mozgás bizony rendesen lecsökkenti a kicsik energiáját. A fáradtságot pedig az esti, időben való lefekvéssel és kellő mennyiségű alvással lehet a leghatékonyabban orvosolni.

A helyes táplálkozás megtanítása szintén lényeges. A gyermeket már a kiskorától kezdve a változatos, vitamindús étkezésre érdemes nevelni. Fontos megtanulnia, hogy a zöldségek nem ellenségek. Apró trükkökkel, tálalási fortélyokkal a legapróbbak torkán is könnyedén lecsúszik egy-egy kreatívan megformált zöldséges étek.

Forrás: