10 csodás őszi koszorú – kezdődjön a dekoráció!

Az ősz minden kétséget kizáróan egyik legszebb évszakunk – a színpompás természet számos lehetőséget ad a gyönyörködésre, ráadásul remek őszi koszorúkat, dekorációkat varázsolhatunk levelekből, termésekből a lakásba!

Elérkezett az őszi koszorúk ideje, melyekhez hozzá is járulnánk most néhány remek ötlettel.

Vannak szép számmal, akik várják ezt a csodaszép, még időjárás szempontjából is kellemes évszakot: a természet gyönyörű, változatos képet tár elénk – a levelek a zöldessárgától a rozsdabarnáig sok-sok árnyalatukat megmutatják, a földről gesztenyét, diót, mogyorót szedegethetünk.

Ráadásul, mindezekből csodás dekorációkat is készíthetünk!

1.Papírkoszorú: az őszi koszorú akkor is az évszak színeit adja vissza, ha összetevőit papírból vágjuk ki. Csenjünk mintát a valódi levelekből és készítsük el sárga, piros, barna, vagy ezek keverékéből ragasztott papírkoszorúnkat! Akár kockás darabok is belekerülhetnek. Ezen őszi koszorú előnye, hogy nem megy tönkre. Akár jövőre is felhasználhatjuk.

oszi-koszoru-1

2.Lombkoszorú: a valódit persze nehéz felülmúlni, tehát ha igazit szeretnénk, álljunk mielőbb neki a levélgyűjtésnek. A kerek koszorúalapra szúrjunk egymás után som, juhar és tölgy leveleket, amelyeket a kertből, az utcáról vagy akár a suli udvaráról is összeszedhetünk.

oszi-koszoru-2

3.Tobozfüggő: őszi koszorúként, noha formára rendhagyó, tobozokat is használhatunk. A 7-8 toboz végét egy kis ragasztóval hosszú, lilás szalagokhoz rögzítjük, majd összekötjük a szalagokat, masnit formálunk és az ajtóra akasztjuk őket.

oszi-koszoru-3

4.Tálcás dekoráció: egy régebbi tálca kitűnő őszi koszorú lehet, noha ez sem a megszokott formában. A rusztikus hatásúvá tett külső részhez érdemes szerezni egy palatáblát és a belsejébe fabrikálni. Erre tetszőleges szöveget írhatunk krétával, a tálca peremét pedig őszi leveles ágacskákkal és bogyókkal díszíthetjük. Hangulatos lesz az összkép!

oszi-koszoru-4

5.Nyírfakéreg koszorú: klasszikus leveles őszi koszorút készítünk, nyírfakéreg lap felhasználásával. A dekoráció úgy nyeri el végső, ezüstös csillogású formáját, hogy a rögzített leveleket ezüstös festék spray-jel lefújjuk.

oszi-koszoru-5

6.Asszimetrikus koszorú: összefont ágacskák adják az alapját, s csak az egyik oldalát díszítjük ki a természetes, különleges hatás érdekében. Ide viszont kerülhetnek hosszúkás növények, szárított gyümölcsök, tobozok, tökök, még sütőben szárított narancsszeletek is – az évszak színeiben. A pompás dekoráció összetevőit ragasszuk egymásra.

oszi-koszru-6

7.Fatábla termésekkel: az őszi koszorú rendhagyó formája a felfüggesztett, kisméretű fatábla is, melyre szintén írható tetszőleges vendégfogadó szöveg, az egyik alsó sarkába pedig átlósan elhelyezve mutatós kompozíciót állíthatunk össze. Kerüljenek a levelek az aljára, rá bogyók, makkok és tobozok is mehetnek, ízlés szerinti összeállításban.

oszi-koszoru-6

8.Almás őszi koszorú: ez a gyümölcs igazán jellemző az évszakra, ezért az ágacskákból font koszorúalapon kitűnően mutat. Természetesen célszerűbb műanyag almákat használni, ha nem akarjuk gyorsan lecserélni a dekorációt. Zöld almákhoz válasszunk zöld leveleket, sárgás virágot, például napraforgót. Az almák helyezkedjenek el a koszorú alján, két oldalt a növényeket rögzítsük és lógassuk le az alapra. Fölül egy színben harmonikus masnival is megköthetjük a koszorút – a masnit szépen körülvehetjük néhány napraforgóval.

oszi-koszoru-8

9.Egyszerű tökös koszorú: ennek alapja is sima ágacskákból van. A felső részre keressünk egy narancssárga, vagy rozsdaszínű masnit, lehetőleg fekete vagy barna mintákkal. Ezután az alapra tetszőleges távonként ragasszunk egy apró dísztököt, melléjük egy-egy sárguló falevéllel!

oszi-koszoru-9

10.Tölgyfa koszorú: a szőlőágkoszorúba közvetlenül nyomkodjuk be a tölgyfaleveleket, így ragasztót sem kell használnunk. Ha kész a sűrű, mutatós dekoráció, csak válasszunk egyet a rajta szereplő színek közül és egy ilyen árnyalatú, vastagabb szalaggal függesszük fel az ajtóra!

oszi-koszoru-10

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php