Házi csodaszer a paradicsom permetezéséhez

A tejes permetlevet esőzések után érdemes használni a paradicsomon, hogy megelőzzük többek között a gombabetegségeket.

Tejes permetezés paradicsomra

A sok esőzés után hőség kedvez a paradicsom különböző betegségeinek. Ilyenkor támad újult erővel a paradicsomvész, a paradicsom csúcsrothadás is megjelenik, és akkor még beszéltünk a levéltetvekről, takácsatkáról és a paradicsomot felzabáló poloskáról. A tejes permetlé hatásos mindegyikkel szemben. De a hangsúly ebben az esetben is inkább a megelőzésen van.

Tejes permetlé készítése

A tejes permetlé elkészítéséhez csupán zsíros tejre (legalább 2,5 vagy 3,6%-os) és egy kis vízre van szükségünk. Ha csak néhány tövünk van, akkor elég egy kisebb szórófejes flakon, ha egy egész ültetvényünk, akkor a 7 literes permetezőt használjuk.

 

Hamarosan berobban a paradicsomszezon, már mosolyog a termés a töveken. Ha szeretnéd télire az igazi, friss paradicsomízt megőrizni, ezt a módszert azonnal próbáld ki!

Ez a legújabb paradicsom befőzési technika

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.