A jó erős fekete tea

Akik törekednek az egészséges életmódra, azok számára kötelező ital a fekete tea. Élénkít, növeli a testi és szellemi frissességet.

Vannak, akiket az óracsörgés még nem rántott vissza a valóságba és szükségük van némi élénkítőre, hogy megszerezzék a reggeli lendületet és el tudják kezdeni a napot. Nekik egyértelműen egy nagy csésze fekete tea jelenti a megoldást. Az Indiából származó élénkítő a világ minden táján kulturális hagyományokkal van körülvéve.

Vajon miben rejlik a fekete tea igazi ereje?

Több mint kellemes

Mindenki tudja, hogy egy forró tea elszürcsölgetése önmagában is kellemes hangulatot idéz a fogyasztója számára. Emellett olyan élettani hatásokkal bír, mely miatt nem csak ajánlott, hanem kötelező a fogyasztása. A fekete tea a szabadgyököket megkötő antioxidáns tartalma miatt hozzájárul az egészséges életmódhoz.

Kávé vagy fekete tea?

Mit tudhat egy jó erős fekete? Főként, ha nem kávéról, hanem teáról van szó. A fekete tea épp úgy, mint a kávé, kiváló élénkítő hatással rendelkezik, amit a benne található thein tulajdonságának köszönhet.

Ez a központi idegrendszert stimuláló anyag mind a légzést, mind a vérkeringést serkenti, és ezáltal fokozza az agy oxigénellátását is. A kávéhoz hasonlóan tehát a fekete tea szintén képes szellemi frissességet és lendületet adni a fáradt szervezet számára.

Bár koffeintartalma alacsonyabb a kávénál, a vizsgálatok azt erősítették meg, hogy a tea rendszeres fogyasztása barna társával ellentétben nem jelent problémát a szervezetnek.

Reggeltől estig, bármely időszakban kiváló szomjoltó és élénkítő. Sőt az ajánlott napi 2-2,5 liter folyadékbevitel felét tea formájában érdemes elfogyasztani.

Kellemes lehelet és egészséges fogak

A tea a benne lévő hatóanyagainak köszönhetően kivédi a baktériumok elszaporodását a szájüregben, így mindig kellemes marad a lehelet. Illetve rendszeres fogyasztóinak a lyukas fogaktól sem kell tartania, mivel magas fluortartalma védi a fogakat és baktériumölő hatása miatt csökken a fogszuvasodás kialakulásának veszélye.

teaskanna

Amire ügyelnünk kell

Mivel a fekete tea csersavat tartalmaz, éhgyomorra kevésbé ajánlott fogyasztani.

Annak ellenére, hogy a csersav nyugtatólag hat a szervezetben lejátszódó folyamatokra, hosszútávon gyomorpanaszokat okozhat és más nem kívánt folyamatokat generál, ha rendszeresen kora reggel, evés előtt szürcsöljük el.

Ízlés szerint, feketén

Egyszerre élénkít és nyugtatja meg a zakatoló szervezetet. Alkotóelemeinek köszönhetően a világ minden pontján lehetőségünk van beülni és elszürcsölgetni egy forró fekete teát. Azok számára pedig, akik a lágyabb ízeket kedvelik, de szeretnék élvezni a tea jótékony hatásait, a gyümölcsteák helyett az ízesített feketék közül ajánlott válogatni.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.