Vedd fel a harcot az izzadtságfoltokkal!

Sokszor erotikus és kellemes. Olykor szexin csorog végig testünkön. Gyakori viszont, hogy kellemetlen és zavarba hoz bennünket. Az izzadás.

Teljesen természetes jelenség, ami elengedhetetlenül szükséges a szervezet egészségének megtartásához. Szabályozza a testhőmérsékletet és bizonyos anyagok kiválasztását. Kellemetlen szagának köszönhetően már messziről érezhető, néha csípi az orrunkat.

Amellett, hogy a túlzott izzadás elsősorban esztétikai probléma, számos kiváltó oka lehet.

Előfordul, hogy természetes hajlam, de az idegesség, a fáradság, a nagy hőség, a menopauza, bizonyos betegségek (pl. pajzsmirigy-túlműködés), a láz és az oltások is megindíthatják a túlzott izzadást.

Fitoterápia

Azaz növényekkel történő gyógyítás. Alapelve, hogy korunk embere nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, képes elkerülni a civilizációs betegségeket. Ha a jó egészséghez alapvetően a növényeken keresztül vezet az út, miért ne vetnénk be azokat túlzott izzadás esetében is?

Zsályatea

Amellett, hogy rendszeres fogyasztása az egész testet erősíti, segít az izzadás enyhítésében is. Elkészítése pofonegyszerű: egy teáskanál zsályateát forrázzunk le fél liter vízzel, hagyjuk ázni körülbelül 10-12 percig, majd szűrjük le. Naponta több csésze elfogyasztása után várható eredmény.

ciztomos tea1

Izzadásgátló lemosó

Mivel a teákban lévő cserzőanyagok összehúzzák a verejtékmirigyeket, érdemes fürdővizünkbe is becsempészni a megfelelő kombinációt. Apróbojtorján, tölgyfakéreg és zsálya 3:2:1 arányú keverékéből főzzünk 4 evőkanálnyit 15 percig egy liter vízben, szűrjük le, öntsük fürdővizünkhöz, majd áztassuk magunkat 15-20 percig.

Hónaljizzadás ellen

Esztétikai szempontból az egyik legkellemetlenebb hónalj tájékon izzadni, főleg, amikor a zsúfolt villamoson csak felső (szinte elérhetetlen) kapaszkodó szabad. Vessük be a következő trükköt: naponta mossuk meg hónunk alját egy marék tölgyfalevél és mezei zsurló keverékéből készült főzettel (1liter forró vízzel öntsük le a leveleket, majd hagyjuk kihűlni).

Lábizzadás ellen

Használ az ecetes vizes és a szódabikarbónás lábfürdő. (1liter vízhez keverjünk 2 kanál szódabikarbónát). Érdemes kipróbálni a tölgyfakéregből vagy zsályából készült főzettel gazdagított lábfürdőt is, hiszen nincs annál kellemetlenebb, amikor a papucs és szandálszezon derekán önmagunkkal sem bírunk egy légtérben maradni.

Forrás: https://napidoktor.hu/