Miért fogyasszunk bio termékeket? És miért ne…

A bio termékek előnyei;  hogy a bio zöldség és gyümölcs fogyasztása jó nekünk, és jó a Földnek is, már-már közhelynek számítanak.

Való igaz, hogy biztonságos és egészséges a fogyasztásuk, és általa a környezetvédelemért is tehetünk valamit.

Lássuk pontokba szedve, hogy melyek a bio termékek előnyei:

 

  1. Egészségesebb élet, mivel csökken az allergia és a betegségek veszélye

Az organikus élelem termelése során nem használnak műtrágyát és kémiai növényvédő szereket. Ezért ezek az élelmiszerek nem tartalmazzák ezeknek az erős kémiai anyagoknak a nyomait, így ezek nem lehetnek hatással az emberi szervezetre. Ez különösen fontos a magzatok, a gyermekek, a várandósok, vagy olyan személyek számára, akik érzékeny immunrendszerrel, vagy emésztőrendszerrel rendelkeznek.


  1. Táplálóbb ételek

A biogazdálkodás különféle módszerei, például a talaj természetes kezelése, a növények társítása, az élővilág “használata” a természetes rovarmentesítésben olyan zöldségeket és gyümölcsöket eredményez, melyek akár 50 %-kal több vitamint, ásványi anyagot és más tápanyagot tartalmaznak, mint a hagyományos termesztésből származó társaik.

  1. Jobb íz és minőség

Sokan gondolják úgy, hogy mivel a biogazdálkodást jellemzően kisebb, közeli farmokon állítják elő, így kiegyensúlyozottabb táplálékot jelentenek és az az odafigyelés, ami a gazdálkodást jellemzi, egészségesebb és szebb növényeket eredményez.

 

További érdekességek a témában az alábbi linken olvasható >>

 

A szervezetünknek a tavasz közeledtével szüksége lenne egy kis pihenésre. Ilyenkor különösen jól esnek a méregtelenítő ételek, italok, melyeket szinte „kötelező” is ebben az időszakban kipróbálni! Milyen újdonságokkal szembesülhetünk idén?

Citrom, tea, bio ételek – 4 tipp, amivel méregteleníthetünk!

Forrás: Naturportál