Citrom, tea, bio ételek – 4 tipp, amivel méregteleníthetünk!

A szervezetünknek a tavasz közeledtével szüksége lenne egy kis pihenésre. Ilyenkor különösen jól esnek a méregtelenítő ételek, italok, melyeket szinte „kötelező” is ebben az időszakban kipróbálni! Milyen újdonságokkal szembesülhetünk idén? Lássuk mivel méregteleníthetünk:

A téli hónapok miatt a szervezetünk telítődik a mennyei ételekkel, az alkoholos italokkal, a finom süteményekkel. No és azzal is, hogy kevesebbet mozogtunk!

Emésztő rendszerünk nem bírja már a strapát. Szilveszter után szinte már csak az a vágyunk, hogy valami könnyű ételt fogyasszunk az elkövetkező időszakban. Érdemes hát ilyenkor egy kis méregtelenítést tartani!

Lássuk, milyen újdonságokkal tehetjük meg ezt. Ahhoz, hogy energiával telve kezdjük az új évet, kezdésnek tökéletes az alábbi négy ital és étel!

méregtelítés citrom

1.Aktív szén limonádé

Avatatlan szemek számára ez a sötét színű folyadék nem lehet túl bizalomgerjesztő, ám az összetevői igen ígéretesek. Az aktív szén méregtelenítő hatású, emellett energetizáló és a bőrt is ragyogóbbá teszi. Sőt, a másnaposságot is képes kúrálni! Az aktív szén felszívja a méreganyagokat a tápcsatornából – jellemzően fából, tőzegből és kókuszdióhéjből áll.

Ha citromlével keverjük, tökéletes a toxikus anyagok elnyelésére. Adjunk a módszernek egy hetet, mialatt az alkoholt mellőzzük és észre fogjuk venni, hogy éjszakáink nyugodtabbak, napközben kevésbé vagyunk lassúak és energiátlanok, sőt akár még le is adtunk 1-2 kilót.

méregtelenítés étel

2.Bioétel szolgálat

Érdemes próbát tenni a bio menüvel. Egy ideig szállítassuk házhoz vagy a munkahelyre. Sok esetben segít az étrend megváltoztatása a méregtelenítésben. Számos, bioételt készítő céggel találkozhatunk ma már, amelyek minőségi ennivalóval látnak el minket. Vannak azonban olyan éttermek is, amelyek a speciális igényekhez igazodnak, például gluténmentes menüvel is szolgálnak. A kínálat ráadásul hétről-hétre változik, így nincs esély arra, hogy megunjuk az ételeket. Különösen jó megoldás ez azoknak, akik a munkájuk mellett nehezen érnek rá főzni is – mégis finom és egészséges menü kerül az asztalukra.

méregtelenítés tea

3.”Tea-tox” méregtelenítő

Ha az emésztésünk szempontjából nézzük, a „tea-tox” az egyik legagresszívebb méregtelenítő módszer. Az ilyen teákat ugyanis arra találták ki, hogy kitisztítsanak, ha megfelelően alkalmazzuk őket. Hashajtó hatásukkal sem árt tisztában lenni, ám ha igazán szeretnénk „átmosni” szervezetünket, ezek a különféle teák segítségünkre lesznek.

Közülük több energiát adó hatással is bír, például koffeint tartalmaz vagy étvágycsökkentő. Mindenképp olvassuk el a termék címkéjét, mielőtt használni kezdjük a teát.

Ha fogyást tapasztalunk, az általában átmeneti, de ha egy jó edzésprogrammal társítjuk és megfelelő étkezési szokásokkal, a „tea-tox” remek módszer az újévi fitness tervünk elkezdéséhez.

méregtelenítés smoothie

4.Saját zöld smoothie

A turmixokat nem kell elfelejteni, csak átalakítani – figyeljünk oda, mit teszünk bele. Kevesebb olyan gyümölcsöt, ami cukrot tartalmaz, így például a banán nem túl előnyös választás, ellenben több zöldséggel készítsük, spenóttal, kelkáposztával. Ez is egy kiváló módszer, hogy frissen és fitten indítsuk az új esztendőt. Edzés előtt is ideális felhörpinteni egy ilyen smoothie-t. Ha különösen hatékony antioxiáns bombát szeretnénk, az áfonyás, banános smoothie frissen főzött zöld teával tökéletes lehet!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.