Masszázs terápia babáknak, lépésről lépésre

A csecsemők és a gyermekek is legalább annyira élvezik a masszázst, mint a felnőttek. Csak a felnőttekkel ellentétben, ők kevesebb ideig tudnak nyugton maradni.

Ugyan úgy kell akalmazni a masszázst, mint a felnőtteknél, csak figyelembe kell venni, hogy a babáknak kisebb a testük, és a nyomás is csekélyebb kell hogy legyen, hogy ne fájjon nekik. Ki kell deríteni, tapasztalni és fel kell fedezni, hogy a gyermeked mit szeret a legjobban.

Masszázs lépései

1. Először a gyermek a hátán fekszik, így kezdjük a masszázst. Finoman símogatjuk az arcát, kezdve a homlok közepétől a halántékáig.

2. Símogassuk végig az orcáit az orrtőtől a fülükig, majd az orcától lefelé az állig. Finoman simítsuk végig a szemöldököket majd vissza a szem alatt. Csináljunk finom köröket a halántékok körül.

3. Símogassuk végig a baba testét elől a karjáig.lgq6qe931

4. Csináljunk az óramutató járásával megegyező köröket a köldök körül mindkét kezünket használva. Majd finom kőrkörös símogatásokat a hason és felfelé a testen.

5. Emeljük fel a karokat egyesével és símogassuk végig a kart a válltól a kézfejig. Majd a válltól lefelé csavargassuk finoman a karokat.

6. Maszírozzuk meg a tenyerét, majd megtekerjük és meggyömöszöljük az ujjakat egyesével.

7. A lábakat is végig kell csavargatni fentről lefelé.

8. Símítsuk végig a lábakat finoman, cirógatva.

9. Fordítsuk meg a gyermeket a hasára és finoman símogassuk végig a hátát és a karjait.

10. Fimoman gyúrjuk meg a gyermek vállait.

11. Majd dögönyözzük meg finoman az egész testét. Ha a gyermeked még csecsemő, maszírozd a hátsóját csipegkedve vagy gyúrogatva.

12. Egyenletesen váltogatva a kezedet a gerincén lefelé haladva maszírozzuk meg, kezdve a nyaknál egészen a gerinc végéig. Sikló símogatást használjunk a lábaknál lefelé. Majd hajtsuk fel a térdét és dolgozzuk meg a talpakat.

4ffmdm071

13. Az ujjainkkal megdolgozzuk a bokacsontját. Majd a sarkát szendvicsként a tenyerünk közé tesszük és megmaszírozzuk, kőrkörösen mozgatva.

14. Megmaszírozzuk a lábújjakat is, óvatosan egyenként tekergetve, morzsolgatva, húzogatva.

15. A legvégén végigsímogatjuk a gyermeket a feje tetejétől kezdve a lábáig.

Légy nagyon óvatos, amikor csecsemőt maszírozol, a nagyobb gyermekeket is finom mozdulatokkal kell kezelni. Minél fiatalabb a gyermek, annál fimonabb mozdulatok kellenek. Ha a gyermek nagyon pici, kényelmesebb lehet neked, ha az öledben a földön kezeled le őt. A földre is letehetsz egy törölközőt, ha úgy kényelmes és azon is maszírozhatod.

Ne folytasd, ha a gyermek kezd nyugtalan, türelmetlen lenni.

A masszázst lehet finom olajjal, aromaolajjal is kombinálni.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.