Kézhigiénia – fontos tippek gyermekünk védelméért

Belegondoltál már mi történik, ha megérinted a liftgombot, a villanykapcsolót, vagy akár csak egy kilincset? Nap, mint nap baktériumok milliói leselkednek rád, ezért a higiéniára, de legfőképp a kézmosásra nagyon oda kell figyelned. A személyes higiénia kezünk tisztán tartásával kezdődik, melynek legfontosabb eszköze a kézmosás. Ennek elhagyása számtalan betegség terjedéséért felelős, ezért ha rendszeresen mosunk kezet, pl. étkezés előtt, mosdóhasználat vagy tömegközlekedésen való utazás után, akkor a bőrünkhöz tapadt mikróbák számát mérsékelni tudjuk.

A megoldás a rendszeres kézmosás

Közhelynek tűnik, de a kézmosás a mai napig a legegyszerűbb eszköz a fertőzések terjedésének megakadályozására. Egy alapos kézmosás mindössze 20 másodpercig tart, mégis nagy segítségünkre lehet a sok kellemetlenséggel járó fertőző betegségek megelőzésében.

Hagyományos, vagy folyékony szappannal a betegségek elkerüléséért

Köztudott, hogy mind a hagyományos, mind pedig a folyékony szappanok egyaránt hatékonyak a kezünk baktériumoktól és vírusoktól való megtisztításában. Viszont belegondoltál már abba, hogy az előbbi megoldások sajnos egyúttal a kórokozóknak is kedveznek? A folyékony szappanok adagolója éppen úgy bepiszkolódhat, mint hagyományos szappanok felülete. A leghatékonyabb módja kezünk tökéletesen tisztán tartásának az, ha nem kell megérintenünk a szappant, vagy az adagolót.

Dettol_image_handwash

Szappanadagolás érintés nélkül

Erre a problémára nyújt megoldást például a Dettol új érintés nélküli antibakteriális kézmosó készüléke, mely szenzoros érzékelője segítségével érintés nélkül, automatikusan adagolja kezünkbe a folyékony szappant. A készülék a higiénikus mindennapok fontos eszköze lehet, mely nagy segítséget nyújthat a baktériumok terjedésének megakadályozásában. 

Figyelj a gyerekek kezére!

Aki próbálta már megmosni egy kisgyerek kezét, pontosan tudja, hogy egyáltalán nem egyszerű feladat, és ha sikerül is, elég nagy rendetlenséggel tud járni.  Ennél csak az nehezebb feladat, hogy rávegyük őket, hogy mossák meg a kezüket maguknak. De ha egy kis mókát is adagolunk az okítás és a szappan mellé, csodás hatást érhetünk el!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.