Így készítsünk fekete nadálytő kenőcsöt

A természetes gyógymódok használata önmagában nem elég a sérült ellátáshoz, de ugyanakkor ugyanolyan – ha nem jobb – gyógyhatással vannak a szervezetre egy-egy vágás okozta, égési, vagy bármely a háztartásban elszenvedhető sérülés esetén, mint a gyógyszertárakban megvásárolható készítmények.

Ellenben mindennek az alapja, hogy legyen fogalmunk valamilyen szinten az elsősegélynyújtás menetéről és mikéntjéről.
Érdemes egy kis dobozban összeállítani a készletet, majd megjelölni egy kereszttel, hogyha esetleg séta, vagy túrázás közben ér minket baleset, úgy, hogy hozzátartozónk, vagy barátunk nélkül indultunk útra, akkor egy járókelő is rögtön el tudja kezdeni az akár életmentő akciót.

krém1000

Vágások és nyílt sebek

Ha lehetséges, mindig helyezzük magasabbra a sérült testrészt a szív szintjénél (például, ha a karon történt vágás, akkor a fej fölé tegyük azt). Alkalmazzunk a sebesült felületen folyamatos nyomást, amíg a vérzés el nem áll, vagy súlyosabb esetekben, amíg az orvosok meg nem érkeznek.

  • Az aloe vera gélt sokan előszeretettel alkalmazzák ilyenfajta sérülések esetén, és helyesen is teszik. Segíti a bőr gyógyulását és csökkenti a fertőzésveszélyt.
  • A teafa- és a levendulaolaj alkalmazható a sebtisztításra meleg vízbe csöpögtetve. Fertőtlenítőként is hatnak.
  •  A fekete nadálytő kenőcs szintén jó a horzsolások gyógyítására.

Hozzávalók:

  • 500 g lágy méhviasz
  • 60 g szárított, apróra vágott nadálytő levél

Elkészítése:

Olvasszuk ki a méhviaszt, keverjük hozzá a nadálytő leveleket, majd főzzük folyamatos keverés mellett egy órán keresztül. Ezt követően öntsük a keveréket egy pamut – lehetőleg muszlin – anyagba s gumikesztyű viselése mellett szűrjük át egy korsóba. Ezután – még mielőtt meg nem szilárdul a készítmény – öntsük át egy üvegedénybe a folyadékot és tegyünk rá egy fedőt. Mihelyst kihűlt levehetjük róla a fedelet. Három hónapig eláll a hűtőszekrényben.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.