Hidratáló, sminklemosó, hajápoló – egy olaj a konyhából

Azt már tudjuk, hogy az olívaolaj nagyon egészséges például a salátában. Azt is tudjuk, hogy egyre több kozmetikai szerbe kerül belőle, nem véletlenül. Ám otthon önmagában is használhatjuk.

Az olívaolaj nem csak a konyhában egészséges. Jó szolgálatot tesz a szépségápolásban is. Remekül hidratál. A száraz bőrt kenjük be jó minőségű olajjal és hagyjuk rajta néhány percig, majd a felesleget töröljük le róla. Egészen biztos, hogy felveszi a harcot a legjobb hidratáló krémek hatékonyságával.

Foto:123rf.com

A hidratáló tulajdonságát kihasználhatjuk úgy is, ha a fürdővízhez öntünk egy kevés olívaolajat. Így lubickolás közben már hatni kezd, mire kilépünk a fürdőkádból már hidratált is a bőrünk.

A hajunkat is hidratálhatja, ha száraz és töredezett. Ehhez annyit kell tenni, hogy a hajvégekbe masszírozunk egy kevés olívaolajat és máris fésülhető. Arra viszont ügyeljünk, hogy csak a hajvégekre kerüljön, mert ha feljebb is jut, akkor zsírossá válik a hajunk.

Fotó: 123rf.com

Remek sminkeltávolító is az olívaolaj. Elsősorban a szempillaspirál eltávolítására érdemes használni. Pár csepp olajat öntsünk egy vattakorongra és töröljük át vele a szempillánkat. A jó hír az, hogy egyben a szempillák számára tápláló anyagokat is hagy hátra. Ráadásul teljesen természetes és vegyszermentes sminklemosás.

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.