Hasznos praktikák az aranyér otthoni kezelésére

Az aranyér kezelése egy kényes és érzékeny terület, mivel erről az egészségügyi problémáról nem szívesen beszélünk.

Pedig az amerikai lakosság közel egyharmadát, a britek közel negyedét érinti. A statisztika szerint Magyarországon is közel minden negyedik embert érinti, azaz jóval gyakoribb, mint azt gondolnánk. Ez a kellemetlen betegség egyrészt megelőzhető, másrészt pedig kezelhető természetes szerekkel. Lássuk, hogy milyen módon.

Sok ülésnek aranyeresség a vége

Az aranyeret a végbélnyílás tájékának kitágult vénái okozzák. E vénák feladata az oxigénben szegény vér visszaszállítása a szívbe. Székeléskor ezek a vénák kitágulnak, majd újból összehúzódnak. Az erőltetett székelés – mely a székrekedés gyakori velejárója – akadályozhatja ezeknek a vénáknak a rendes működését. Duzzadtságuk állandósulhat, mely fájdalommal és viszketéssel járhat. Ráadásul a végbélnyíláson lévő véna az erőlködéstől megrepedhet, és vérzést okozhat.

Ez különösen a várandós nők esetében okoz gondot, mivel a várandósság időszakában a fejlődő magzat a medence valamennyi visszerére nyomást gyakorol.

Ezeket tehetjük aranyér ellen

Az aranyér gyógyításának a megelőzés a legjobb módja, ezt pedig a leginkább a székrekedés elkerülésével érhetjük el. A rendszeres székelés alapfeltétele a rostban gazdag táplálkozás – sok gyümölcs- és zöldségféle – valamint a bőséges mennyiségű, nem alkoholos folyadék fogyasztása.

Aki naponta rendszeres megeszik ötféle rostos gyümölcsöt és ötféle rostos zöldséget, nem fog székrekedéssel küszködni. Más szóval a megelőzést szolgáló sárgarépa, alma – és természetesen szilva – felér bármennyi, később beszedendő varjútövissel, útifűmaghéjjal és aszalt szilvával. A már kialakult székrekedés esetében a legjobb gyógymódot ITT TALÁLHATOD (várandósok és kisgyermekek is bátran fogyaszthatják, sőt akár csecsemők is a hozzátáplálástól függően): Aszalt szilva dicshimnusza (aszalt szilva helyett alkalmazhatsz éh gyomorra egy evőkanál szilvalekvárt  – ennél semmi sem jobb és kíméletesebb hashajtó).

A másik kezelési lehetőség a belső síkosító szerek alkalmazása, mely jelesül természetes olajakat jelent. Ez lehet extra szűz olívaolaj, dióolaj, lenolaj, tökmagolaj, vagy más – minél kíméletesebb eljárással készített – lehetőleg nyersen/hidegen sajtolt olaj. Az adagolás azonban itt is fontos, ezt is lehetőleg éh gyomorra, vagy étkezések előtt szükséges bevenni 1 teáskanállal. Figyelem! A hashajtó jellegű természetes szer (pl. szilvalekvár) és az olaj együttes alkalmazása nem javasolt, mert túlzottan purgáló (hashajtó) hatású lehet! Felváltva alkalmazzuk!

Fotó: 123rf.com

Életmódbeli javallatok: Kerülje az ülőmunkát ha lehet, mozogjon minél többet! A wc-n ülve ne erőlködjön, próbáljon lazítani! Ne üljön túl sokáig a wc-n!

Gyógynövények és gyógynövény készítmények leírásáért kattintson az alábbi linkre >>

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.