Ezért nem szabad alufóliával lefedni a megmaradt ételt

A megmaradt főtt ételek – a könnyen romlandóakat leszámítva – 2-3 napig lazán eltarthatók a hűtőszekrényben.

Sokan nem viszik túlzásba a csomagolást: a tányérra vagy a tálalóedényre alufóliát borítanak, és már mehet is az étel a hűvösre. Sajnos nem is gondolnánk, de ez az egyszerű művelet árthat az egészségünknek. 

Foto:123rf.com

A levegő nem csak az emberek számára nélkülözhetetlen. A baktériumoknak is szükségük van rá az életben maradáshoz és a szaporodáshoz, olyanoknak is, amelyek kifejezetten ártalmasak az emberi szervezetre. Egyes baktériumok akár pár óra alatt elszaporodhatnak az ételeinken. Az alufólia viszont egyáltalán nem fed légmentesen, így a „tető” alatt baktériumaink továbbra is vidáman eléldegélhetnek.

Törekedjünk inkább a légmentes tárolásra, kifejezetten fontos ez hús- és tejtermékek, valamint húsos, tejes készételek esetén. Válasszunk pontosan záródó, üvegből vagy műanyagból készült dobozokat! A doboz minél laposabb, annál jobb, így ugyanis kevesebb levegőt zárunk be az étellel együtt. Az is jó megoldás, ha a lehető legjobban tele van a tárolóedényünk. 

Ez történik, ha alufóliába csomagolunk

Forrás: Ízes Élet